tóth gabi
Mutatunk 5 olyan nyers ételt, amelyek segítségével sokáig megõrizheted bõröd fiatalságát. Szerepeljenek minél gyakrabban az étrendedben ezek a finomságok.
A kel és a spenót tápanyagai extra védelmet nyújtanak a napsugárzás okozta károsodás ellen. A spenót különösen jó, mivel tele van béta-karotinnal és luteinnel, amelyek bizonyítottan védik a bőr rugalmasságát. Hetente 3 csészényit érdemes enni belőlük, lehetőleg nyersen, salátának elkészítve.
A diófélék a B-vitaminok és az antioxidáns hatású E-vitamin remek forrásai – ez utóbbi felveszi a harcot a szabadgyökökkel, és az oxidációval, amelyek a bőr idő előtti öregedését okozhatják.
A B-vitamin a keringést támogatja, ettől pedig fiatalos és ragyogó lesz a bőröd.
A diófélékben levő omega-3 zsírsavak is jót tesznek a bőrnek. A legjobb, ha valamilyen egészséges szénhidráttal, például gyümölccsel együtt fogyasztod őket.
Tele vannak antioxidáns hatású vegyületekkel,a méregtelenítést segítő rostokkal, és C-vitaminnal, amely erőteljes antioxidánsként segíti a bőrben a feszességet adó kollagén termelését. Készíts belőlük finom gyümölcssalátát!
A citrusokhoz hasonlóan komoly C-vitaminforrás, cinktartalma pedig a melanin termelését segíti – ez adja a lebarnult bőr színét, és egyben védelmet jelent a nap károsító hatása ellen. Adj pár szelet almát a zöldség- és gyümölcssalátákhoz, vagy a joghurtodhoz.
Ez az ital kollagéntermelést segítő rezet és mangánt tartalmaz, amely az UV-sugarak kártételétől védi a bőrt. Nyugodtan használhatod ugyanúgy, mint a tehéntejet: megihatod magában, öntheted a müzlidre, de gyümölccsel is összeturmixolhatod.