v4-ek

19 találat
INSIDER

Orbán minőségi vitákra törekszik Franciaország elnökével

Budapesten tartották a V4+Franciaország csúcstalálkozót.

POLITIK

Orbán Viktor a határvédő kerítés mellől üzent: felfedte a gyenge pontot – videó

A miniszterelnök elárulta, mit a megoldás az árulással szemben.

INSIDER

Orbán Viktor: Egyfajta vakcina van, az, amelyik gyorsan és hatékonyan meggyógyítja az embereket

Orbán Viktor a krakkói V4-ek csúcstalálkozóján fejtette ki, hogy depolitizálni kellene a vakcina kérdését.

POLITIK

A V4-ek külön egyeztettek a fehérorosz válság ügyében

Újabb személyek ellen vezet be szankciókat az Európai Unió a fehéroroszországi elnökválasztással kapcsolatban – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Berlinben.

POLITIK

Szijjártó Péter: Fontos témákat tárgyalnak az EU-s külügyminiszterek

A külgazdasági és külügyminiszter Berlinben tárgyal uniós kollégáival.

POLITIK

Orbán Viktor: Az EU készítsen valódi geostratégiai tervet

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke beszélt a tanácskozások után a történtekről.

POLITIK

Szijjártó Péter: Semmilyen migránskvótát nem fogadnak el a V4-ek – videó

A visegrádi négyek egyetértettek abban, hogy szoros, stratégiai jellegű együttműködésre van szükség Törökországgal – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán pénteken közzétett videóban.

POLITIK

Támogatjuk Olaszország megsegítését

Magyarország és a V4 támogatja az EU Olaszország megsegítését célzó terveit – írta Orbán Viktor miniszterelnök Matteo Salvininek, az olasz Liga vezetőjének, sajtóinformációk szerint.

POLITIK

Orbán Viktor: Minden eddiginél fontosabb a V4-ek egysége

A csütörtöki EU-csúcs előkészítéseként Orbán Viktor miniszterelnök szerda délelőtt megbeszélést folytatott Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, majd délután a visegrádi országok miniszterelnökeivel is egyeztetett – közölte az MTI-vel Havasi Ber

POLITIK

Orbán Viktor: Ausztria fontos biztonsági partnerünk lesz a jövőben is

V4 + Ausztria – címmel osztott meg képeket Orbán Viktor a közösségi oldalán a mai prágai csúcstalálkozóról. A visegrádi országok kormányfői az osztrák kancellárral találkoztak.

KÜLFÖLD

A V4-ek és az osztrák kancellár Prágában tanácskoznak

Visegrádi kormányfői csúcstalálkozó kezdődött csütörtökön délelőtt Prágában. A találkozón részt vesz Orbán Viktor magyar miniszterelnök is, ahol találkozik a vendégként jelen lévő Sebastian Kurz osztrák kancellárral is.

POLITIK

Orbán Viktor: Közép-Európa lesz Európa jövője

Kellő szerénységgel, de 30 év teljesítményének önbizalmával és az európai helyzet ismeretében mondhatni, hogy 30 éve még azt gondoltuk, Közép-Európa jövője Európa, de ma már azt látni, hogy „mi vagyunk Európa jövője”, és „készen is állunk erre a küldetésr

POLITIK

Védik a magyar határt a visegrádi országok

Ha Törökországból nem Szíria, hanem Európa felé indul újra a felerősödő migrációs hullám, akkor Csehország, Lengyelország és Szlovákia kész segítséget nyújtani Magyarországnak határai megvédéséhez – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtó

HARCÉL

Szijjártó: Kötelezővé akarják tenni a migrációs csomagot

Ismételten kiderült, hogy a bevándorláspárti erők kötelezővé akarják tenni a világ legveszélyesebb migrációs dokumentumát, az ENSZ Globális Migrációs Csomagját - nyilatkozta Szijjártó Péter hétfőn az MTI-nek.

HARCÉL

Orbán Viktor: Nekünk Brüsszelben is Magyarország az első

A csütörtöki budapesti V4-es találkozó és egyeztetés személyi kérdésekben és a következő 5 éves uniós alapelvekben is megállapodást hozott, de a részletekről a jövő heti brüsszeli csúcs előtt nem tanácsos beszélni - mondta a miniszterelnök a Kossuth rádió

KÜLFÖLD

A V4-ekhez törleszkedik a francia elnök

A keddi uniós csúcsot megelőzően Emmanuel Macron francia elnök ebédre hívta a V4-es országok miniszterelnökeit, természetesen Orbán Viktort is, hogy megtorpedózzák Manfred Weber néppárti csúcsjelölt európai bizottsági elnökké választását - közölte a Finan

KÜLFÖLD

Orbán Viktor Nagyszebenben egyeztetett a V4-országok vezetőivel

Az Európai Unió jövőjéről, ezen belül kiemelten az unió 2019-2024-es időszakra szóló stratégiai menetrendjéről tanácskoznak mai nagyszebeni informális találkozójukon az EU állam- és kormányfői.

HARCÉL

A migránspárti "haladók" a józan észt is meghaladták

A migráció támogatói, akik magukat a haladás bajnokainak vallják, Európát egy posztnemzeti, posztkeresztény korszakba akarják vezetni - mondta Menczer Tamás a Remix című, a visegrádi négyek országcsoport híreivel foglalkozó honlapnak.

RIPOSTER

Gyorsvasút épül Budapest és Varsó között

A visegrádi országok történelmük egyik legnagyobb beruházására készülnek a Budapest-Pozsony-Ostrava-Varsó közötti gyorsvasútvonal megépítésével.