úzvölgye

6 találat
POLITIK

Ne legyenek provokáció áldozatai az erdélyi magyarok

Közös levélben fordult Dormánfalva polgármesteréhez október 24-én Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Gergely András, Csíkszentmárton polgármestere. A politikusok az úzvölgyi katonatemető ügyében emeltek szót.

KÜLFÖLD

Kegyeletsértő az úzvölgyi temetőgyalázás

Megkezdődött a szakmai egyeztetés és a kölcsönösen elfogadható megoldás keresése az úzvölgyi katonatemető ügyében a magyar és a román hadisírgondozásért felelős szervezetek között.

HARCÉL

Úzvölgyi támadás: az áldozatokat büntették meg!

Miközben alig van jele annak, hogy a román hatóságok igyekeznének felelősségre vonni az úzvölgyi magyar katonatemetőben tomboló románokat, a történtek után a Kovászna megyei önkormányzat magyar alelnökét "be nem jelentett tüntetés" miatt megbírságolta a c

KÜLFÖLD

Áder János: Az úzvölgyi támadás kegyeletsértő, törvénysértő és erkölcstelen

Magyarország köztársasági elnöke Csíksomlyón, a pünkösdi mise után nyilatkozott erről magyar újságíróknak.

KÜLFÖLD

Az úzvölgyi támadás után most szólalt meg a román miniszterelnök

A román kormány sajtóirodája szerint eddig is figyelemmel kísérte a miniszterelnök az úzvölgyi történéseket, most közleményt adott ki az ügyben.

INSIDER

Magyar áldozatok mesélnek az úzvölgyi barbár román támadásról

A székelyek békésen imádkozva, élőlánccal próbálták a barbár dúlást megakadályozni, de cserébe kődobálást, zászlórúddal ütlegelést kaptak. Olyan emberekkel beszéltünk, akik ott voltak a helyszínen, az úzvölgyi katona temetőnél.