pandémia

19 találat
INSIDER

Megkérdeztük az utca emberét: mit vár az újévtől?

A legtöbben azt remélik, vége lesz a járványnak és a korlátozásoknak.

FÜLES

Pindroch Csaba: A gyerek nagy kincs, de nagy feladat is

Pindroch Csaba azóta még jobban tiszteli a pedagógusokat, amióta a pandémia miatt állandóan otthon volt gyermekeivel.

INSIDER

Rusvai Miklós kijózanító üzenete: erre biztos felkapják a fejüket az oltásellenesek

Rusvai Miklós kijózanító üzenetet küldött az oltáselleneseknek, arra az esetre, ha az omikronról kiderülne, hogy az eddigiekhez képest szelídebb változat.

FÜLES

Oláh Ibolya: Remegett a gyomrom, hogy minden rendben lesz-e

Az énekesnő a pandémia ideje alatt arra kényszerült, hogy feladja eddigi életét, és egy vidéki kis házban húzta meg magát, ráadásul ez idő alatt csak a barátaira számíthatott.

KÜLFÖLD

Egy 2019-es vuhani sportesemény okozhatta a világjárványt, Magyarország is képviseltette magát

Egyre több a bizonyíték azzal kapcsolatban, hogy a koronavírus már hetek óta terjedt Vuhanban, mielőtt a helyi egészségügyi hatóságok 2019. december 8-án hivatalosan is elismerték a betegség létezését.

SZTÁR

Különös szokása lett Nyertes Zsuzsának a karantén alatt

Napjainkban is fiatalokat megszégyenítő alakja van a színésznőnek, ám mégsem elégedett magával.

SZTÁRDZSÚSZ

Vincze Lilla váltott: elköltözött a járvány miatt az énekesnő

A pandémiás időszak alatt is megőrizte pozitív életszemléletét Vincze Lilla. Bár koncertek hiányában rengeteg ideje felszabadult az elmúlt bő egy évben, addig se búslakodott, viszont hátat fordított a fővárosnak.

ÉLETMÓDI

Máris lerövidítette a Covid a születéskor várható átlagéletkort, ez az ország járt legrosszabbul

Szinte az egész Európában meredeken csökkent a születéskor várható élettartam a többlethalálozások hatására.

POLITIK

Titkos részletek: ilyen egy budapesti illegális házibuli

A koronavírus miatti 7 órás boltzár és a kijárási korlátozás sem akadályozza meg a fiatalokat abban, hogy együtt szórakozzanak barátaikkal. Vannak, akik vidéken bérelnek ingatlanokat, mert ott hangosabban tudnak bulizni, mások lakáspartikat tartanak Budap

INSIDER

Tömeges üzletnyitás: ezt gondolja az ismert háziorvos, Mangó Gabriella

Dr. Mangó Gabriella a közösségi hálón több posztjában is kikelt már a vírustagadók ellen, amiért követőitől kapott hideget- meleget. A doktornő azonban kitart amellett, hogy ezek az emberek beletaposnak a gyászolók életébe és azok munkájába, akik a korona

INSIDER

A Ripost kiderítette: ez az előnye a kínai vakcinának

Pont az jelenti az előnyét a kínai vakcinának, amit a kritikus hangok a hátrányaként szoktak emlegetni, mégpedig, hogy régi technológia. Azzal ugyanis, hogy egy teljes, „elölt” vírust juttat a szervezetbe, gyakorlatilag az összes mutációval szemben ellená

INSIDER

A fertőzöttek száma 96 millió, a gyógyultaké csaknem 53 millió a világon

A világban 96 144 818-ra emelkedett a koronavírus-fertőzöttek, 2 056 300-ra a halálos áldozatok és 52 997 061-re a gyógyultak száma a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerda reggeli adatai szerint.

INSIDER

3 nap alatt híres lett az oltásnaplós doki

Lőrincz M. Ákos , a székesfehérvári kórház belgyógyásza január 1-jén kapta meg a koronavírus elleni oltást, azóta naplót vezet arról, hogyan érzi magát, és mi zajlik a szervezetében.

INSIDER

Ma egy újabb vakcinát hagy jóvá az EU!

Zajlik a vakcinák versenyfutása: eddig Európában csak egy, az amerikai-német vakcina (Pfizer-BionTech) kapott engedélyt, és ma egy másik amerikai vakcinát (Moderna) is jóváhagyhat az unió gyógyszerhatósága. Csak a vakcina a megoldás a járvány ellen, de a

INSIDER

Az ország kedvence lett a diósdi pékség

Hatalmas ötlettel rukkolt elő egy diósdi pékség: bár a 65 év alattiak nem mehetnek be az üzletbe hétköznap 9 és 11 óra között, az eladó kiadja nekik a megvásárolni kívánt árut. A „segítő kéz” akció tarol az interneten.

KÜLFÖLD

A fertőzöttek száma átlépte az ötvenmilliót

A világon 50 395 174 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 256 179, a gyógyultaké pedig 33 032 762 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint hétfő reggeli adatai szerint.

INSIDER

Drasztikusan nőnek a számok – újabb 36 koronavírusos beteget regisztráltak

Míg két hónappal ezelőtt még csak 1-2 újabb megbetegedést regisztráltak a hatóságok, addig mostanra a számok ismét növekszenek, újabb 36 beteget regisztráltak mára. Jó hír azonban, hogy hétfő reggelre nem történt újabb haláleset.

SPORT

Stollár Fanny elismeri, erre gyerekkora óta nem volt példa

A teniszező csak remélni tudja, hogy júliusban visszatérhet a pályára.

INSIDER

Koronavírus: Már több mint 1,2 millió regisztrált fertőzött van a világban

Egy nap alatt több mint 100 ezerrel nőtt a regisztrált betegek száma, és már majdnem 60 ezren haltak bele a világon a COVID-19, új típusú koronavírusba.