Járdán parkolás? Buszsáv? Mozgássérült parkoló? Karácsony Gergelyt nem érdekli a KRESZ

POLITIK
2 éve

Egy 2019-es vuhani sportesemény okozhatta a világjárványt, Magyarország is képviseltette magát

Egyre több a bizonyíték azzal kapcsolatban, hogy a koronavírus már hetek óta terjedt Vuhanban, mielőtt a helyi egészségügyi hatóságok 2019. december 8-án hivatalosan is elismerték a betegség létezését.

Az Egyesült Államok szövetségi törvényhozásának több képviselője is aláírt egy nyílt levelet, mely szerint a 2019 októberében, Vuhanban megrendezett CISM Katonai Világjátékok lehetett az első nagy „szuperterjesztő” esemény a koronavírus-járvány történetében. És nem kizárt, hogy a lokális betegség úgy vált globálissá, hogy a világ minden tájáról odaérkező sportolók közül többen is elkapták, majd hazavitték magukkal Covid-19 betegséget.

A levelet aláíró politikusok arra szólították fel a Joe Biden vezette kabinetet, hogy vizsgálják meg, jelentettek-e Covid-19-szerű megbetegedéseket a játékokon résztvevő sportolók. Mert ha igen, akkor az közvetett bizonyíték lehet arra, hogy a koronavírus már hetek óta terjedt Vuhanban, mielőtt a helyi egészségügyi hatóságok 2019. december 8-án hivatalosan is elismerték a létezését.

A 7. Katonai Világjátékok (Military World Games) Vuhanban kerültek megrendezésre 2019. október 18–27. között. A nemzetközi sporteseményen több mint 100 ország 9 ezer sportolója vett részt; Magyarország például 50 fővel képviseltette magát.

Tekintettel a világjárvány eredetével kapcsolatos megválaszolatlan kérdésekre, az amerikai kongresszus több tagja is úgy gondolja, hogy a 2019-es játékokon résztvevő sportolók egészségügyi állapotával kapcsolatos információk kulcsfontosságú bizonyítékokat szolgáltathatnak arról, hogy pontosan mikor robbant ki a járvány a kínai nagyvárosban.

A Washinton Post beszámolója szerint az amerikai atléták, akik elutaztak a világjátékokra, azt mondták, hogy Vuhan már októberben is úgy nézett ki mint egy „szellemváros”. Ennél azonban sokkal ijesztőbb, hogy nevük elhallgatását kérő francia, német, olasz és luxemburgi sportolók azt állították a patinás amerikai lapnak, hogy koronavírus-szerű tüneteket produkáltak a hazautazásuk után, és a rejtélyes betegség szélsebesen szétterjedt a rokonaik és barátaik között.

Magyar sportolók a Vuhanban megrendezett CISM Katonai Világjátékokon. (Forrás: honvédelem.hu)

„A koronavírus-járvány eredetével kapcsolatos megválaszolatlan kérdések miatt azonnali hatállyal meg kell vizsgálni, hogy a 2019-es játékokon résztvevő sportolóknak milyen volt az egészségi állapota az eseményt követő hetekben”

- fogalmazott Mike Gallagher republikánus párti képviselő, aki egy vizsgálóbizottság felállítását javasolta a Védelmi Minisztériumnak.

John Kirby, a Pentagon szóvivője a nyílt levélre reagálva elmondta: A minisztériumnak jelenleg nincs tudomása arról, hogy bárki koronavírus-fertőzéssel tért volna haza a Katonai Világjátékokról, de támogatják a vizsgálat ötletét.

Hszi Csin-ping kínai elnök beszédet mond a CISM Katonai Világjátékok nyitóünnepségén. (Forrás: Wikipedia)

Külön érdekesség, hogy április elején az M4 Sport arról számolt be, hogy a vuhani játékokon ugyancsak résztvevő egyik magyar triatlonos, Tóth Tamás is megfertőződhetett sporteseményen a Sars-Cov-2 koronavírussal. A 30 éves sportoló akkor azt mondta, hogy 2019 év végén, egy héttel azután, hogy Vuhanban járt, már betegnek érezte magát.

„Egyhetes borzalmas betegség következett, nem is tudom, mikor voltam utoljára ilyen beteg, a koronavírus összes tünetét produkáltam. Nem mondom, hogy az volt, de tény, hogy a lappangási idő végén majdnem egy hétig láztól és a tüdőgyulladás tüneteitől szenvedtem”

- fogalmazott a sportoló, aki hozzátette, hogy a vuhani versenyen induló többi magyar versenyző is tapasztalta magán a tüneteket, de náluk enyhébb lefolyású volt a betegség.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ilyen még soha nem történt a Séfek séfében

origo.hu

Robbantás: Ez történhetett pontosan tegnap éjjel Esztergomban

borsonline.hu

A Viszkis szomszédja robbantotta fel magát Esztergomban

magyarnemzet.hu

Megtudtuk, mikor fog kilőni Szoboszlai Dominik piaci értéke

metropol.hu

Piszok jóképű Varga Viktor öccse – fotó

vg.hu

Dől az országba a rossz dió, ami nem a légy miatt fekete

origo.hu

Szörnyű dolog történt Tóth Andival

vg.hu

5 hasznos tipp az élménydús és emlékezetes csapatépítőhöz (X)

she.life.hu

Miért velem hozatja el a főnököm a ruháit a tisztítóból?(x)

magyarnemzet.hu

Az állam semmivel sem tartozik Iványi Gábornak és közösségének

life.hu

Folyton fáradt vagy? A depresszió egyik tünete is lehet(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Migránsok ütköztek meg Németországban egy felvonulás részvevőivel

KÜLFÖLD

Ítéletet mondtak a szlovákok Orbán Viktorról, ez a véleményük a magyar miniszterelnökről

KÜLFÖLD

„Büszkék vagyunk!” – írta Orbán Viktor a nap örömhíre kapcsán

KÜLFÖLD

Mi lesz a benzinkutakkal? Pár éven belül véget érhet az üzemanyagok korszaka

KÜLFÖLD

„A szívem összeszorul...” - meggyilkoltak két modellt, hajtóvadászatot indított a rendőrség

KÜLFÖLD

Szörnyű tragédia történt: meghalt egy kétéves kislány a bölcsődében

KÜLFÖLD

Horror az esküvőn: ételmérgezést kapott a 300 fős násznép fele

KÜLFÖLD

„Hét percig halott voltam." - túlvilági élményekről beszélt, még ma is retteg a férfi