drágulás

59 találat
POLITIK

Elképesztő áremelkedést okozott a háború Európában

A háborús események jelentős életszínvonal-esést okoztak.

INSIDER

Karácsony Gergely hadat üzent az autósoknak

Jön a parkolási díjemelés! Dugók a körúton, anyázó autósok és üres biciklisávok – eddig ezt hozta Karácsony Gergely főpolgármester hadjárata az autósok ellen. Most a parkolódíjak emelése következik: a Fővárosi Közgyűlés Karácsony Gergely kezdeményezésére

FÜLES

Meglepő fotót posztolt Gelencsér Timi, ez a helyzet most az Exatlon forgatásán

A riporter meghökkentő dologgal szembesült az élelmiszerboltban.

INSIDER

Félmillióval dráguló autók: a multik velünk fizettetik a klímavédelmet

A klímavédelem kulcsfontosságú, de a magyar kormány hangsúlyozza: az is fontos, hogy ne az emberek, hanem a szennyezők, a multik és a gazdag országok fizessék meg az árát, mert ők profitálnak belőle. Egyre több multi az emberekre terheli a klímavédelem kö

INSIDER

A Ripost kiszámolta: 1000 forinttal lesz drágább az idei mikulás 

Eddig sem volt olcsó mulatság a mikulás, de idén még mélyebbre kell a pénztárcájukba nyúlnia a szülőknek. Hiába van még bő hat hét az ünnepig, az édességgyártók brutális rohammal támadnak.

INSIDER

Meglepő adatot közöltek: drágult a zöldség, eláruljuk, miért

A zöldségek ára 31 százalékkal drágult a tavalyihoz képest, de nem a terméshiány miatt.

RIPOSTER

Mélyen a pénztárcánkba nyúlhatunk: drágul a tej és a tejtermékek

Több tényező miatt is emelkednie kell a nyerstej árának, ez pedig a bolti termékekre is hatással lehet.

RIPOSTER

Ezt megérzi a pénztárcád: tovább drágulnak a húsok, nincs megállás

Az afrikai sertéspestis miatt nagy bajban van a piac, ez pedig a fogyasztói árakon is meglátszik.

MANI

Hamarosan sokkal drágábbak lehetnek az iPhone-ok!

A nemzetközi kereskedelmi háború okozhatja az ár drasztikus emelkedését.

INSIDER

Zűrzavar burgonyafronton: Nem igaz, hogy nincs magyar krumpli!

Elterjedt a hír szerdán a sajtóban: elfogyott a magyar krumpli, már csak külföldit lehet kapni, és az ára duplája a tavalyinak. A Ripost utánajárt, és kiderült: igenis van még magyar burgonya, csak a piacokon kell keresni, nem a multiknál! A terméktanács

RIPOSTER

Döbbenetes hírek érkeztek a magyar krumpliról: Gyakorlatilag elfogyott

Elapadt a hazai burgonyakészlet, a folyamatosan csökkenő vetésterület, valamint az alacsony tárolókapacitás miatt általában csak január végéig, február közepéig tart ki a magyarországi burgonyatermés - olvasható a Világgazdasági szerdai kiadásában.

INSIDER

Rossz hírt közölt a posta: így fognak drágulni a szolgáltatások

Februártól a lakossági és üzleti ügyfelek is többet fizethetnek a postai sorban állás után bizonyos szolgáltatások igénybe vétele után. Ugyanakkor nyártól már a könyvelt levélküldeményeket is nyomon követhetjük a posta rendszerében.

INSIDER

Kártevők miatt drágább idén a bejgli

Sokba lesz idén a karácsonyi kedvenc sütemény, a háziasszonyoknak alaposan körül kell nézniük, hol tudják a legolcsóbban beszerezni a bejgli töltelékébe kerülő diót és mákot. A Ripost utánajárt: azért drága a dió, mert kevés a termés egy kártevő elszaporo

INSIDER

Ezért drágult meg drasztikusan a lucfenyő

Hihetetlen, van, ahol beérte az olcsónak számító luc az ezüstfenyő árát! Sokak szerint az árusok kihasználják, hogy a többség ragaszkodik a legillatosabb karácsonyfa-típushoz, ezért direkt drágábban adják. A Ripost utánajárt az árváltozás okának.

MANI

Ezt megérzi a pénztárcánk: drágul a hagyma, kevés a burgonya is

Az időjárás nem kedvezett a hagymának és a burgonyának sem.

INSIDER

Újabb drágulás, ennyivel emelkedik a hús ára!

Nagy drágulás előtt áll a baromfihús, már most elkezdték beharangozni a baromfitermelők, hogy hamarosan 10 százalékos áremelésre készülnek.

MANI

Kiszámoltuk, mennyibe kerül egy elsős beiskolázása

A tankönyveken kívül gyakorlatilag minden tanszerből venni kell egyet az első osztályosoknak. A tisztasági csomagtól a rajzeszközökön át a tesifelszerelésig hosszú a bevásárlólista, a végösszeg pedig ezt tükrözi is.

INSIDER

20 forinttal drágább lesz a sör!

Szeptembertől 10-15 százalékkal kerül majd többe a sör, mert a nagy szárazság miatt egész Európában rosszabb lett az idei árpatermés.

INSIDER

Óriási változások jönnek mától!

Drágul a taxizás Budapesten, 20 év alattiaknak ingyenes lesz a KRESZ-vizsga és a tanfolyam, razziázni kezdenek a parlagfű miatt a hatóságok: íme a július 1-jén hatályba lépő fontos változások!

INSIDER

Itt az idő bespájzolni, durván elszáll a csirkemell ára

Fölfelé kúszik a csirke­mell­filé ára, ami ráadásul hamarosan hiánycikk is lehet - erre maga a Baromfi Termék Tanács elnöke figyelmeztet. Így aki teheti, most, a hónap elején spájzoljon be csirkemellből!

INSIDER

Kiderült, mennyivel drágulnak a buszos utak árai

Tavaly rengeteg volt a buszbaleset, ezért a biztosítók megemelték a buszok biztosításának díját - ezt pedig megérzik az utasok is, mert nőnek a buszos utak árai! A kormány vizsgálatot indít.

POLITIK

Megszületett a döntés: Ennyivel drágul a taxizás Budapesten

Sokkal drágább lesz Budapesten taxival utazni: a jelenlegi, 450 forintos alapdíjat jócskán megemelték!

LEHÚZÁS

Hamarosan eldől: Ennyivel drágulhat a taxizás Budapesten

Július elsejétől drágább lehet Budapesten taxival utazni, ugyanis a jelenlegi 450 forintos alapdíj 700 forintra emelkedhet, a kilométerdíj 20 forinttal, a percenkénti várakozási díj pedig 5 forinttal nőhet, ha a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére ben

INSIDER

Durva, mi történik a sörrel, tíz éve nem láttak ilyet a szakemberek

Míg a gyártók 4-5 százalékkal adják drágábban a folyékony kenyeret a kereskedőknek, az jóval drágábban kerül a vásárlók kezébe. Ennek oka, hogy a sör alapanyaga kétszer annyiba kerül, mint egy évvel ezelőtt.

INSIDER

Rossz hír érkezett a sörivók számára

Tíz éve nem láttak ilyet a szakemberek: durván drágulásnak indult a sör! A gyártók 4-5 százalékkal adják drágábban a folyékony kenyeret a kereskedőknek, ami viszont annál jóval drágábban kerül a vásárlók kezébe.

MANI

Ennyivel drágulnak a posta szolgáltatásai

Az éves infláció mértékével, vagyis 3 százalékkal drágul a posta több szolgáltatása. A normál, vagyis a nem könyvelt levél feladása, a képeslap és a csomagautomata-szolgáltatás ára nem változik.

INSIDER

Elképesztő, mi történik a tojással a boltokban

Szinte napra pontosan egy hónapja írta meg a Ripost, hogy karácsonyra akár száz forintot is elkérhetnek egy tojásért. Bár még két hét van az ünnepig, az egyik üzletben tegnap 97,5 forint volt a tojás darabára, ami a kerekítési szabályok értelmében bizony

INSIDER

Durva drágulás: sosem találnád ki, mennyiért láttunk tojást a piacon

Brutálisan nőttek a tojásárak: Budapesten az üzletekben 12 százalékkal drágult a tojás, átlagban 40-ről 45 forintra - de sok piacon még többet kell fizetni! Az idegméreg-botrány miatt szigorodtak a hatósági ellenőrzések, kevesebbet tudnak trükközni a tojá