RETRO RÁDIÓ

Itt a vég: a csokoládé megfizethetetlen luxussá válhat

P. E.
Szerző
P. E.
Létrehozva2024. 12. 16. 17:30

Hihetetlen drágulás jöhet a piacon.

A csokoládé hamarosan megfizethetetlen luxussá válhat, miután a kakaóbab az elmúlt évben több mint kétszeresére drágult.

 

Az extrém időjárás Ghánában és Elefántcsontparton, amelyek együttesen a világ termelésének kétharmadát adják, megtizedelte a növényeket, és a csokoládé árának megugrásához vezethet. Míg a nagy gyártóknak, köztük a Cadbury-nek és a Nestlének emelniük kellett az árakat, a kisebb csokoládégyártók küszködnek.

Egy tábla Sainsbury hozzáadott cukor nélküli tejcsoki ára 110%-kal, míg egy három darabos Ferrero Rocher 65%-kal nőtt. A Chococo cég figyelmeztetett: „Ha továbbra is gyenge lesz a betakarításuk, a csokoládé egyre különlegesebbé és értékesebbé válhat."

A termesztők arra hívják fel a figyelmet, hogy a kakaóbab termesztése igen munkaigényes és hosszadalmas folyamat. A kakaófák törékenyek, 20 és 30 fok közötti hőmérsékletre, jelentős csapadékra és három hónapnál nem hosszabb száraz időszakra van szükségük.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.