Létrehozva: 2024.12.16.

Itt a vég: a csokoládé megfizethetetlen luxussá válhat

Hihetetlen drágulás jöhet a piacon.

A csokoládé hamarosan megfizethetetlen luxussá válhat, miután a kakaóbab az elmúlt évben több mint kétszeresére drágult.

 

Az extrém időjárás Ghánában és Elefántcsontparton, amelyek együttesen a világ termelésének kétharmadát adják, megtizedelte a növényeket, és a csokoládé árának megugrásához vezethet. Míg a nagy gyártóknak, köztük a Cadbury-nek és a Nestlének emelniük kellett az árakat, a kisebb csokoládégyártók küszködnek.

Egy tábla Sainsbury hozzáadott cukor nélküli tejcsoki ára 110%-kal, míg egy három darabos Ferrero Rocher 65%-kal nőtt. A Chococo cég figyelmeztetett: „Ha továbbra is gyenge lesz a betakarításuk, a csokoládé egyre különlegesebbé és értékesebbé válhat."

A termesztők arra hívják fel a figyelmet, hogy a kakaóbab termesztése igen munkaigényes és hosszadalmas folyamat. A kakaófák törékenyek, 20 és 30 fok közötti hőmérsékletre, jelentős csapadékra és három hónapnál nem hosszabb száraz időszakra van szükségük.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek