NÍNÓ

Zombiként ténfergőktől rettegnek Budapesten - durva fotók

Rángatózó, szinte zombivá vált drogosok tûntek fel már az Örs vezér terén is, miután egy ideje ellepték az 1-es villamos vonalát is a fővárosban. A kőbányai önkormányzat végre felszámolja a Hős utcai "gettót", és a rendőrség is fokozottan figyel a környékre, de a város csapdahelyzetbe került: mi lesz az onnan kiszorított drogosokkal?
  • Szerző: Ripost

Rángatózó, félig öntudatlan, zombiként ténfergő drogosok lepték el Budapest egyik legforgalmasabb környékét, az Örs vezér terét. A kábítószeresek fényes nappal letáboroztak az IKEA és az orvosi szakrendelő környékén, és ott lövik be magukat.

Eddig még csak arról szóltak a hírek, hogy az 1-es villamos vonalán zaklatják az utasokat és a járművek vezetőit is, és sokan igyekeznek miattuk másfelé közlekedni – de úgy tűnik, már az Örs környékét is állandó táborhelyüknek tekintik, és ellepték a Pillangó utcai lakótelep környékét is.

Itt éppen parkosítanak, rendbe hozzák a környéket, sportcentrum, játszócentrum épül.

A játszóterek környékét valósággal megszállták a drogosok. Beköltöztek a bokrok közé, teli van minden az injekciós tűikkel és a szemetükkel, ami vonzza a patkányokat is

– mondja a %%-nak Miheller Mónika, aki a környékbeliek összefogását vezeti.

Éjjelente járőröznek, figyelik a drogosok mozgását és tevékenységét is. A több száz tiltakozó létrehozott egy Facebook-csoportot is Pillangó park összefogás néven.

Rendszeresen takarítunk, mert féltjük a gyerekeinket, nehogy belenyúljanak egy elhagyott tűbe

– tette hozzá.

A közelben van egy iskola is. Ottjártunkkor, tegnap délelőtt fényes nappal a Pillangó utcai felszíni metrómegállóban is éppen feküdt négy drogos.

 

Elviselhetetlen helyzet a Hős utcában

A drogosok a közeli Hős utcai lakótömbből valók. Mint a %% megírta: a kőbányai önkormányzat hatalmas erőfeszítéseket tesz a két hírhedt lakóépület, a „gettó” felszámolására, és a rendőrséggel együtt igyekeznek megvédeni a környék lakóit is az ott lakó rengeteg drogostól, bűnözőtől.

Lapunk többször is foglalkozott már a területen uralkodó harmadik világbeli állapotokkal: ez egy olyan hely, ahová a környékbeliek elmondása szerint a mentő és a rendőr is alig mer bemenni. Kőbánya önkormányzata kerítést és betonterelőket is épített a két háztömb köré, a rendőrségi jelenlét pedig fokozott a környéken, mindennaposak a hírek drogosok, dílerek elfogásáról.

A kerület rendezni akarja az itteni viszonyokat: a tervek szerint 2019 végéig kormányzati támogatással kiköltöztetik a lakókat és lebontják a két épületet. De ez nem megy gyorsan.

A bérlakásokat kiürítik, a magánlakásokat kivásárolják

A két tömbben mintegy 300 lakás van, ezeknek a fele önkormányzati tulajdonú, a többi magánkézben van. A X. kerület tulajdonában lévő bérlakásokat fokozatosan kiürítették, már csak 20-30-ban laknak, az önkormányzatnak az itteniek lakhatásáról kell gondoskodnia.

Cserelakás-ajánlatot csak az együttműködő lakosok kapnak majd, vagyis azok, akik rendesen fizetik a lakbért, illetve a közműszámlákat

mondta nemrég D. Kovács Róbert polgármester az Inforádiónak.

A szenvedélybetegeknek, drogosoknak is próbálnak segítséget adni, de ehhez kell az ő együttműködésük is. Ráadásul vannak önkényes lakásfoglalók is.

Hogy miért van csapdahelyzetben az önkormányzat, és mi történhet a közeljövőben, kiderül a csütörtöki napilapból, ahol képriportot is láthat a durva helyzetről!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?