INSIDER

Vi­ha­ros szél miatt adtak ki fi­gyel­mez­te­tést

Vi­ha­ros szél­lel ér­kező hi­deg­front halad át a Kár­pát-me­den­cén a hét első nap­ja­i­ban. Vi­gasz­tal­hat, hogy utána vi­szont kora ta­va­szias idő­já­rás­ban lesz ré­szünk.

Viharos szélre és esőre kell számítanunk a hét első felében, ugyanis  hidegfront halad át a Kárpát-medencén. Utána viszont kora tavasziasra fordul az időjárás –közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az erős szél veszélye miatt keddre Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki. A Dunántúl északi felén már ma ízelítőt kaptunk a viharból, keddre virradó éjszaka a Tiszától nyugatra eső részeken, nagy területen várható erős szél. A Dunántúli-középhegységben az éjszaka folyamán is előfordulhatnak viharos erejű lökések –mondta Baár Péter meteorológus.

Szerdán  Dunántúlon lehet kisebb eső,  havaseső. Csütörtökön is előfordulhat helyenként kisebb eső, havas eső, elvétve egy-egy zápor. Vigasz lehet, hogy a hét második felében viszont tavasziasra fordul az időjárás.

EZT OLVASTAD MÁR?