OLDALVONAL

Vet­tel el­szólta magát, tény­leg ez a hely­zet Schu­m­a­cher­rel?

Fél­re­ma­gya­ráz­ták a Fer­rari-sztár sza­vait, vagy az F1-le­genda va­ló­ban nem fogja fel a kül­vi­lág tör­té­né­seit?

Furcsa nyilatkozattal borzolta a kedélyeket Sebastian Vettel a mexikóvárosi Race of Champions gálaverseny után. A Ferrari német F1-sztárja a 19 éves Mick Schumacherrel párt alkotva második lett a különleges viadalon, majd a tehetséget méltatva Michael Schumacherre is tett egy furcsa utalást.

Vettel (jobbra) az idősebb Schumacherrel is jóban volt
Vettel (jobbra) az idősebb Schumacherrel is jóban volt
Fotó: AFP
EZEKET OLVASTAD MÁR?
Mindannyian tudjuk, hogy ez a helyzet még különlegesebb lenne, ha Michael látta volna Mick teljesítményét. Nagyon hiányzik mindannyiunknak, és biztos vagyok benne, hogy büszke lenne a fiára.

- fogalmazott félreérthetően a négyszeres világbajnok Vettel.

Több kommentár szerint elszólta magát: ha Schumi csak büszke "lenne", azt jelenti, hogy képtelen fölfogni a Forma-3-as Európa-bajnok fia sikereit? Ugyanakkor az is elképzelhető, hogy Vettel csak azért választotta a feltételes módot, mert a legenda büszke lenne, ha jelen lehetne az eseményen.

A kérdés: felfogta-e Mick (balra) sikerét az apja?
A kérdés: felfogta-e Mick (balra) sikerét az apja?
Fotó: Instagram

Az immár több mint öt éve súlyos agysérülést szenvedett Schumacher állapotát titkolja a családja. Az őt máig rendszeresen látogató egykori főnöke, egyben barátja, Jean Todt nemrég elárulta: együtt is szoktak F1-futamokat nézni. A svájci luxusvillában szintén látogatást tett vatikáni német püspök, Georg Gänswein úgy tapasztalta, Schumi érzékel valamit a külvilágból, de kommunikálni nem tud, csak "belső monológot" vezet.