NÍNÓ

Ve­szé­lyes po­ten­cia­nö­ve­lő­ket árul­nak a neten

A NAV mun­ka­tár­sai mint­egy 900 ki­lo­gramm kü­lön­féle po­ten­cia­nö­ve­lőt, vágy­keltő tab­let­tát va­la­mint tö­meg­nö­velő hor­mo­no­kat ta­lál­tak a Liszt Fe­renc Re­pü­lő­té­ren egy Szin­ga­púr­ból ér­kező szál­lít­mány­ban, me­lyet egy ma­gyar cég ren­delt meg. Bár a cég ve­ze­tője azt ál­lítja, kül­földre akar­ták to­vább vinni a til­tott szert, a Ri­post szá­mos olyan hon­lapra buk­kant, ahol ilye­ne­ket kí­nál­nak el­adásra.
  • Szerző: Ripost

Az ellenőrzés során az adó- és vámhatóság munkatársai több mint 20 ezer doboz, fogyasztásra kiszerelt illegális tablettára bukkantak. A hatóság munkatársai megkeresték a tabletták importját és forgalmazását engedélyező Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI), ahol megállapították, hogy a megrendelő cégnek nincs engedélye a potencia- és tömegnövelők beszerzésére, behozatalára. Az áru címzettje úgy nyilatkozott, hogy a Magyarországon keresztül érkező szállítmányt nem itt szerette volna piacra dobni, hanem azt Bosznia-Hercegovinába akarta tovább szállítani.

A munkatársai kiderítették, hogy a szállítmány részét képező Kamagra potencianövelő például nem található meg az engedélyezett gyógyszerek listáján, így az itthoni használata illegális. A viagrával szemben receptre sem írják fel az orvosok, így a használóik kizárólag illegális forrásból tudják beszerezni.

EZT OLVASTAD MÁR?

A több olyan honlapot is talált, ahol házhoz szállítással rendelhető ez a készítmény.

A lefoglalt áruk között szereplő négy tablettás kiszerelésű Kamagra goldot az egyik honlapon most akciós áron, 3490 forintért hirdetik. Azért veszélyes a tiltott szerek alkalmazása, mert ezek a készítmények ellenőrizetlenek, nem tudni, mi van bennük, komoly egészségkárosodást is okozhatnak!

A pénzügyőrök engedély nélküli nemzetközi kereskedelmi tevékenység megalapozott gyanúja miatt büntető feljelentést tettek. A potencia- és tömegnövelő gyógyszerek illegális nemzetközi kereskedelme akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.