TÜZELŐÁLLÁS

Be­szól­tak Hosszú Ka­tin­ká­nak, hely­te­le­nül cse­le­ke­dett

Egy másik úszó­klasszis em­lé­ke­zett vissza arra, ho­gyan élte meg a sport­ágat érintő bot­rányt. Azt is be­val­lotta, hogy sport­pszi­cho­ló­gusra van szük­sége.
  • Szerző: HBK

Cseh László egy most megjelent interjúban úgy fogalmazott, nem tetszett neki, hogy a nagy nyilvánosság előtt ment a háborúskodás Gyárfás Tamás volt úszóelnök és Hosszú Katinkáék között.

Cseh László szerint a nyilvánosságot ki kellett volna zárni az úszóbotrány kapcsán
Cseh László szerint a nyilvánosságot ki kellett volna zárni az úszóbotrány kapcsán
Fotó: Sulyok László

Mint ismert, Katinka tavaly év végén nyílt levélben szólította fel lemondásra Gyárfást, majd több úszó csatlakozott hozzá. Végül sikerrel jártak, Gyárfás távozott, a helyére pedig érkezett Bienerth Gusztáv. Cseh László szerint Katinkának nem kellett volna bevonni a nyilvánosságot ebbe az ügybe.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Kicsit tehetetlennek éreztem magam, és nem is tetszett az egész: szerintem az úszóberkeken belül kellett volna mindent megbeszélnünk. Nekem is megvan a véleményem, de nem állok azzal a nyilvánosság elé, mindig is az volt az elvem, hogy házon belül oldjuk meg a gondokat”mondta Cseh a Nemzeti Sportnak.

A világ- és Európa-bajnok klasszis elismerte, sportpszichológus segítségét kéri annak érdekében, hogy nyugodtabban tudjon versenyezni.

„Járok sportpszichológushoz, a cél egyértelműen az, hogy a rajtkőre nyugodtabban álljak fel. Egyébként máris érzem a változást. Jelenleg azon dolgozunk, hogy felismerjem azokat a szituációkat, akár az uszodában, akár a hétköznapi életben, amelyek rombolhatják az önbizalmamat.”   

 

Eközben a címlapon