INSIDER

Újabb rész­le­tek a rej­té­lyes ba­ra­nyai tra­gé­di­á­ról: meg­szó­lalt a férj

Két nőnek ve­szett nyoma a ba­ra­nyai So­mogy­hat­van kö­ze­lé­ben, mi­u­tán med­ve­hagy­mát in­dul­tak gyűj­teni. Egyi­kük holt­tes­tét meg­ta­lál­ták, má­si­ku­kat hét gyer­meke várja haza...
  • Szerző: Ripost

Vasárnap este óta több mint ötvenen keresték az eltűnt asszonyokat Somogyhatvan, Merenye, Tótszentgyörgy határában.

A kutatásban 25 polgár­őr és 30–40 rendőr vesz részt nyomkereső kutyák segítségével. Az esőzéstől átázott terep annyira megközelíthetetlen, hogy a helyszínelő rendőröket quadokkal vitték be a Szabadszentkirályi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai.

Egyik nőt, Szalai Gyöngyit vasárnap este Somogyhatvantól három kilométerre találták meg, búvárok emelték ki a holttestét a folyóvá duzzadt patakból.

Szalai Gyöngyi menyét, Évát azóta sem találják, kedden sokadszorra indultak keresni a családtagok, akik nem értik, mi történhetett, hiszen a két asszony jól ismerte a terepet.

"Nem igaz, hogy eltévedtek, vagy hogy át akartak kelni a megáradt patakon, ennyire nem felelőtlenek. Jól ismerik a környéket, negyven éve rendszeresen ott szedik a medvehagymát, ezért nem tudom elképzelni, hogy kerültek a patakba" – mondta könnyes szemmel a Borsnak Gyöngyi férje, Szalai György.

A Szalai család még reménykedik, hogy Éva előkerül, a férfiak részt vesznek a keresésben, az asszonyok, a gyerekek és az idősebbek otthon izgulnak. Évát hét gyereke várja otthon.

Eközben a címlapon