INSIDER

Újabb mér­gező ter­mé­ke­ket hív­tak vissza a bio­bol­tok­ból!

A ko­rábbi 20 féle után újabb 11 féle, dön­tően zab­tar­talmú ter­mé­ket hív­tak vissza bio­bol­tok­ból. Az egész­sé­ges­nek tűnő ter­mé­kek­ben a ha­tár­ér­ték­nél ma­ga­sabb mi­ko­to­xin ta­lál­ható: ez a mé­reg­anyag da­ga­na­tos, il­letve vese- és máj­be­teg­sé­get is okoz­hat.
  • Szerző: Ripost

Újabb és újabb termékeket hívnak vissza a hatóságok a hazai bioboltokból. A vizsgálatok folyamatosak, így arra kérik a vásárlókat, hogy figyeljék a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapját és Facebook-oldalát!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mint a megírta, határérték feletti DON mikotoxint tartalmazó gluténmentes zab alapanyagok érkeztek Magyarországra egy angliai vállalkozástól. A vizsgálatok alapján újabb tételek és termékek kerülnek le a polcokról. A kedden talált olyan terméket egy budapesti üzlet polcán, amit korábban már kivontak a forgalomból, így érdemes nagyon alaposan megnézni, mit veszünk! Nem csak a termék neve, hanem a lejárati dátuma és azonosítószáma is fontos, így mielőtt megveszünk valamit, tájékozódjunk arról, nem vonták-e ki!

Aki olyan terméket vásárolt, amit kivontak a forgalomból, semmiképpen se fogyassza el, hanem vigye vissza az üzletbe!