RIPOSTER

Újabb hírek jöttek a szétválasztott bangladesi ikrekről

Újabb hírek érkeztek a magyar orvoscsoport által szétválasztott bangladesi ikrekről, Rabiáról és Rukiáról, amiből a Ripost által megkérdezett szakértők szerint egyértelmû: a kislányok egyelőre életveszélyben vannak, bár állapotuk stabil. Dr. Csókay András idegsebész és csapata öt napja választotta szét a koponyájuknál összenőtt ikreket, egyiküknél nehézségek támadtak az agy szétválasztásánál. Még mindkettőjüket altatják.
  • Szerző: Ripost

Sikerült, de még mindig hosszú út áll előttünk...” – írta közösségi oldalán dr. Pataki Gergely plasztikai sebész, a magyar orvoscsoport tagja a 26 órás végső szétválasztó műtétet követően.

Erre utalnak dr. Csókay András idegsebész szavai is, akit a Mária Rádió idéz: „Csókay András doktor úr és kollégái újra köszönik az eddigi imatámogatást és újra kérik a Mária Rádió hallgatóit, olvasóit, hogy további imával segítsék a rendkívül nehéz és megterhelő műtétből a gyógyulást, az élethez szükséges szervi funkciók mielőbbi javulását!”

Orvostudományi bravúrt hajtottak végre

A %% orvosszakmai körökből úgy értesült, hogy a sziámi ikreket szétválasztó műtét óriási bravúr, tudományos előrelépés, melyet nemzetközi szinten is komoly figyelem, illetve elismerés kísér.

A magyar orvosok hősies munkája során szerzett gyakorlat és tapasztalatok kivétel nélkül a speciális műtéti technika fejlődését szolgálják. Ugyanakkor dr. Csókay András idegsebész szavai arra utalnak, hogy Rabia és Rukia életveszélyben van, a légzésük, a keringésük és az idegi funkcióik még nem álltak helyre, a következő napok sorsfordítók lesznek.

Továbbra is altatják az ikreket

Pénteken lesz egy hete, hogy a magyar orvosok a dakkai központi katonai kórházban szétválasztották a bangladesi sziámi ikreket.

„Az ikrek túl vannak a műtétet követő ötnapos időszakon. Az augusztus 2-án befejeződött operáció után még továbbra is szövődmények alakulhatnak ki” – nyilatkozta a %% kérdésére a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány kommunikációs vezetője.

„Vezető orvosaink állandó felügyelete, többek között a három magyar aneszteziológus helytállása szükséges a bangladesi kollégák segítségével. Az ikrek állapota változatlan, egy ilyen hosszú agyműtét után még indokolt az altatás."

 

Ha kíváncsi vagy, mikor és miként élte meg a műtét során tapasztalt mélypontot a szétválasztást végző Csókay doktor, akkor keresd a csütörtöki %ot% az újságárusoknál!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?