INSIDER

Új te­rü­le­ten je­len­tek meg a netes csa­lók, nem árt vi­gyázni!

Ban­kok és mo­bil­szol­gál­ta­tók után új te­rü­letre me­rész­ked­tek a csa­lók: hamis cím­ről kül­de­nek le­ve­let, s ked­vez­ményt kí­nál­nak, mind­össze egy napra!

Újabb területet néztek ki maguknak az elektronikus levélben támadó csalók, akik ezúttal az Országos Dohányboltellátó Kft. nevével visszaélve próbálják átverni az ügyfeleket.

A veszélyre az Országos Dohányboltellátó Kft. (ODBE Kft.) hívja fel a figyelmet a hivatalos honlapján. Mint írják:

EZEKET OLVASTAD MÁR?

2018. augusztus 7-én, az esti órákban az ODBE Kft. nevében egy valószínűsíthetően külföldi szerveren regisztrált és – meghamisítva a feladót – info@odbe.hu – névre átírt e-mail címről küldtek ismeretlen személyek hamis tájékoztatót arról, hogy 2018. augusztus 9-én, egyszeri alkalommal, egyedi kedvezménnyel lehet dohányárut rendelni cégünktől, amennyiben egy adatlap kitöltési folyamat után több milliós összegű átutalást hajtanak végre Partnereink a megrendelés leadása előtt.

A levél átverés! Az ODBE Kft. a hatályos törvényeknek megfelelően nem ad és nem is adhat semmilyen egyedi kedvezményt. A levélben található e-mail címek, a kedvezmeny@odbe.info valamint az odbe@modules.hu nem hivatalos levelezési címeink, nem az ODBE Kft. tulajdonai és az e-mailben szereplő telefonszámok sem tartoznak vállalatunkhoz.

Kérjük Önöket, ne reagáljanak erre a levélre és semmiképpen se utaljanak.

Ismeretlen tettes ellen a szükséges jogi lépéseket megtesszük.”

Eközben a címlapon

Íme egy újabb példa arra, ha bármely cégtől hivatalosnak tűnő (elektronikus) levelet kapnánk, s abban bármi szokatlan kérést vagy kijelentést találunk, azonnali válasz helyett keressük fel a cég hivatalos honlapját vagy hívjuk a céget a hivatalos elérhetőségén. Így meggyőződhetünk arról, hogy valóban hivatalos megkeresést kaptunk vagy csak megpróbálnak bennünket átverni.