INSIDER

Új mód­szer­rel bün­teti a so­fő­rö­ket a rend­őr­ség

Ren­ge­teg bal­ese­tet okoz­nak a köz­ve­szé­lyes, ve­ze­tés köz­ben mo­bi­lozó, vagy ön­ma­gu­kat neten "köz­ve­títő" so­fő­rök. Most a rend­őr­ség új mód­szer­rel veszi fel el­le­nük a har­cot: pász­tázni kezd­ték az in­ter­netre fel­tett vi­de­ó­kat, és bün­tet­nek! De "hét­köz­napi" sza­bály­ta­lan­sá­go­kat sem ér­de­mes el­kö­vetni, mert azt is meg­bün­tet­he­tik a netre ki­ke­rült fel­vé­tel alap­ján.
  • Szerző: Ripost

A rendőrség elkezdte pásztázni a netet! A 9 halálos áldozatot követelő ceglédberceli tragédiaután a pár perc keresgélés után tucatnyi olyan magyar autóst talált, akik mobillal a kezükben éppen élőben közvetítették az útjukat vezetés közben. Ez nemcsak szabályellenes, de életveszélyes is: hány embernek kell meghalnia, hogy leszokjanak erről?

A szelfimániás román sofőr, aki miatt 9 ember halt meg májusban Ceglédbercelnél, összesen 35 gyereket tett árvává…

EZT OLVASTAD MÁR?

A hasonló esetek megakadályozása érdekében immár a rendőrség is vadászik a neten ezekre a felvételekre. De nemcsak az ámokfutókat büntethetik meg az internetre felkerült videók alapján, hanem azokat is, akik más szabálytalanságot követnek el! Most például a netre felkerült videók alapján bírságoltak meg két szabálytalanul közlekedő autóst. Az egyik a behajtani tilos jelzés ellenére kanyarodott be egy utcába, a másik pedig átlépte a záróvonalat Szombathelyen. Tettüket egy másik autós szélvédőre szerelt fedélzeti kamerája is felvette. A két videó felkerült az internetre, a rendőrség ezek alapján azonosította a vétkes autósokat és pénzbírságot szabott ki rájuk.

Ha érdekel, mit mond erről a rendőrség, és milyen konkrét esetekben bírságolt már eddig az internetes felvételek alapján, keresd a Ripost napilap csütörtöki számát az újságárusnál!