HŰHA

Ti­tok­za­tos kór ter­jed a ma­gyar ce­le­bek gye­re­kei kö­zött

Sú­lyos be­teg­ség tartja ret­te­gés­ben a honi sztár­szü­lő­ket. A ve­szé­lyes kór miatt egy nyu­godt perce sem lehet a csa­lá­dok­nak.
  • Szerző: BDF

A minap L.L. Junior nagyobbik fiával száguldott a mentőegy kórház intenzív osztályára, ugyanis az éjszaka közepén, úgynevezett kruppos roham tört rá. Mivel egy visszatérő betegségről van szó, a szülők valamelyest fel voltak készülve rá. Mégis nagy ijedséget okozott, hiszen ha nem kapott volna időben orvosi segítséget a gyerek, életveszélyes állapotba is kerülhetett volna.

A krupp esetében egy veszélyes, vírusos légúti megbetegedésről van szó, amelynek következtében a gége megduzzad, így megzavarva a normál légzést. Tünetei lehetnek enyhék, mérsékeltek, de súlyosak is, akár fulladáshoz is vezethetnek.

Azt beszélik, hogy a híres sportriporter, Palik László is azért menekült családjával egészen a kenguruk földjéig, mert egyik kisfia szintén ebben a fulladásos betegségben szenved. Orvosuk tanácsára Ausztráliába telepedtek át, az ottani meleg levegő miatt. A pletykákat, miszerint a kór miatt hagyták el az országot, később cáfolták, azonban Palikék azóta sem költöztek haza.

Amióta a magyar műsorvezető, Majka nagyobbik csemetéjénél, Mariánnál is ezt a komoly légúti megbetegedést diagnosztizálták, rettegésben él a család.  Dundikáék vitaminokkal próbálják a tüneteket enyhíteni és visszaszorítani, eddig sikeresen.

A sztárszülők szerencséjére a krupp különféle gyógyszerekkel és vitaminokkal kezelhető, kinőhető betegség, azonban kis százalékban ugyan, de akár végigkísérheti az ember egész életét is.