ÉLETMÓDI

Te­gyél sót a mo­sásba! Le­e­sik az állad!

A só felér egy cso­da­szer­rel. Ha fő­zé­sen kívül is hasz­ná­lod, imádni fogod!
  • Szerző: FÁB

Só nélkül elképzelhetetlen a finom étel. Ám a sónak konyhán kívül is remek hasznát veszed! Tudtad például, hogy elképesztő jó hatással van a textíliákra? Nagymosásnál aranyat ér a konyhasó!

Színeresztő törölközők

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A színes törölközők gyakran engedik színüket a mosásban. A hosszas áztatás, öblítés, netán magas hőfokon, a többi ruhának sem kedvez, de a törölközőid színének pláne nem! Az első 3-4 alkalommal, amikor az új, színes törölközőket mosod, adj 1 csésze sót a mosáshoz. Ez meg fogja akadályozni a túlzott színeresztést, és biztonságban tudhatod ruháidat és a törölközőket is.

Fotó: pinterest
Fotó: pinterest

Sárga izzadtságfolt

Ismerős gond a világos színű ruhákon a sárga izzadtságfolt, ugye? Ezek a makacs foltok szinte eltávolíthatatlanok, a fehérítőszereknek pedig nem szívesen tesszük ki a kényes holmit. Ha 4 evőkanál sót elkeversz 1 liter meleg vízben, ezzel pedig átsikálod az elsárgult részeket, akkor búcsút inthetsz ennek a csúnya elszíneződésnek.

Fotó: pinterest
Fotó: pinterest

És ha a mosáson kívül is szeretnéd kiélvezni, mi mindent tud a só, akkor íme még egy nagyszerű trükk:

Eközben a címlapon

+1 A lejárt tojások tesztje

Ha nem vagy benne biztos, jó-e még a tojás, amit a hűtődben tárolsz, akkor könnyedén megállapíthatod egy kevés sóval. 1 csésze vízbe szórj 2 teáskanál sót. Óvatosan helyezd a csészébe a tojásokat egyenként. A friss tojás elsüllyed a víz alján. A régi viszont lebegni fog.