LELKIZŐ

Szívszorító vallomás, nehéz időszakon van túl Dopeman

A rapper édesapja felépült az agyvérzésből, fogyatékkal élő húga pedig kikerült az intenzív osztályról.
  • Szerző: Ripost

Végre fellélegezhet Pityinger László, hiszen a tavalyelőtti év komoly próbatétel volt Dopemanéknak. Idősebb Pityinger László, a rapper édesapja ugyanis agyvérzést kapott, amikor éppen átvészelték, hogy Fruzsi, a zenész fogyatékkal élő húga kikerült az intenzív osztályról.A családfő betegsége különösen nagy gondot okozott, mert Fruzsi ellátásához nagy szükség volt az idős férfi fizikai erejére. 

"Apám agytörzsében vérrög zárta el az eret, ezt a területet nem lehet műteni. Benne volt a pakliban egy újabb agyvérzés is. Lebénult a jobb oldala, beszélni, járni, még nyelni is, mindent újra kellett tanulnia. Gyógytornász és logopédus foglalkozott vele, a magatehetetlenség miatt egy időre mégis depressziós lett, de végül nem adta fel a harcot" – mondta a Blikknek Dopeman, aki nagyon örül, mert édesapja végre ismét a régi formáját hozza. Már autót is vezethet. 

"Most levizsgázott autóvezetésből is, megszerezte újra a jogosítványt. Nagyon büszke vagyok rá" – árulta el a rapper, aki tavaly ápolót fogadott, hogy mozgásképtelen édesapját és húgát egyszerre képes legyen ellátni az édesanyja. 

"Hivatásos segítség nélkül nem ment volna a mosdatásuk vagy az ágyneműcsere. Apám volt az erő, de amikor ő is leesett a lábáról, akárhogy is igyekeztünk az öcsémmel segíteni, ez kevés volt" – mondta Dopeman, aki büszke édesanyjára.

"Anyánk, Hédi a legcsodálatosabb nő, akit ismerek, mosolyogva teszi a dolgát, de ez a helyzet meghaladta a fizikai erejét. Apám mostanra szépen helyrejött, nemcsak egy hős, bivalyerős is az ősöm, ezért szerencsére újra minden visszaállt a régi kerékvágásba" – mondta a rapper, aki buddhista szemlélettel az élet kihívásait tanításnak tekinti.

Dopemanék húga makkegészséges, harántfekvéses baba volt. Az édesanya hiába kért a biztonság kedvéért császármetszést, az orvos megpróbálta befordítani a babát a szülőcsatornába, de a pici beszorult, és a klinikai halál állapotába került, 4 percig volt oxigénhiányos állapotban, ezért született fogyatékkal. A kislány első két évében több agyműtétje volt, mára felnőtt. Egy féléves csecsemő szintjén ugyan, mégis nagy szeretetben, boldogan éli családjával a mindennapjait. Dopeman szülei tízévi pereskedés után nyertek műhibapert, így Fruzsi életjáradékot kap.