LELKIZŐ

Szívszorító vallomás, nehéz időszakon van túl Dopeman

A rapper édesapja felépült az agyvérzésből, fogyatékkal élő húga pedig kikerült az intenzív osztályról.
  • Szerző: Ripost

Végre fellélegezhet Pityinger László, hiszen a tavalyelőtti év komoly próbatétel volt Dopemanéknak. Idősebb Pityinger László, a rapper édesapja ugyanis agyvérzést kapott, amikor éppen átvészelték, hogy Fruzsi, a zenész fogyatékkal élő húga kikerült az intenzív osztályról.

A családfő betegsége különösen nagy gondot okozott, mert Fruzsi ellátásához nagy szükség volt az idős férfi fizikai erejére. 

"Apám agytörzsében vérrög zárta el az eret, ezt a területet nem lehet műteni. Benne volt a pakliban egy újabb agyvérzés is. Lebénult a jobb oldala, beszélni, járni, még nyelni is, mindent újra kellett tanulnia. Gyógytornász és logopédus foglalkozott vele, a magatehetetlenség miatt egy időre mégis depressziós lett, de végül nem adta fel a harcot" – mondta a Blikknek Dopeman, aki nagyon örül, mert édesapja végre ismét a régi formáját hozza. Már autót is vezethet. 

"Most levizsgázott autóvezetésből is, megszerezte újra a jogosítványt. Nagyon büszke vagyok rá" – árulta el a rapper, aki tavaly ápolót fogadott, hogy mozgásképtelen édesapját és húgát egyszerre képes legyen ellátni az édesanyja. 

"Hivatásos segítség nélkül nem ment volna a mosdatásuk vagy az ágyneműcsere. Apám volt az erő, de amikor ő is leesett a lábáról, akárhogy is igyekeztünk az öcsémmel segíteni, ez kevés volt" – mondta Dopeman, aki büszke édesanyjára.

"Anyánk, Hédi a legcsodálatosabb nő, akit ismerek, mosolyogva teszi a dolgát, de ez a helyzet meghaladta a fizikai erejét. Apám mostanra szépen helyrejött, nemcsak egy hős, bivalyerős is az ősöm, ezért szerencsére újra minden visszaállt a régi kerékvágásba" – mondta a rapper, aki buddhista szemlélettel az élet kihívásait tanításnak tekinti.

Dopemanék húga makkegészséges, harántfekvéses baba volt. Az édesanya hiába kért a biztonság kedvéért császármetszést, az orvos megpróbálta befordítani a babát a szülőcsatornába, de a pici beszorult, és a klinikai halál állapotába került, 4 percig volt oxigénhiányos állapotban, ezért született fogyatékkal. A kislány első két évében több agyműtétje volt, mára felnőtt. Egy féléves csecsemő szintjén ugyan, mégis nagy szeretetben, boldogan éli családjával a mindennapjait. Dopeman szülei tízévi pereskedés után nyertek műhibapert, így Fruzsi életjáradékot kap.