RIPOSTER

Sors­döntő for­du­lat tör­tént a ve­ro­nai busz­tra­gé­dia ügyé­ben

Mi­u­tán hamar le­zár­ták a nyo­mo­zást az olasz ha­tó­sá­gok a ve­ro­nai busz­bal­eset ügyé­ben, ta­valy ok­tó­ber­ben vádat is emelt az ot­tani ügyész­ség. Már két tár­gya­lá­son túl van­nak az ola­szok, már­ci­us­ban foly­ta­tó­dik az ügy. Itt­hon ta­valy de­cem­ber­ben hall­gat­tak ki egy gya­nú­sí­tot­tat, erre most de­rült fény!
  • Szerző: RIPOST

Január 20-án lesz két éve, hogy Verona mellett tragikus balesetet szenvedett egy magyar diákokat és kísérőiket szállító busz. Összesen 17-en haltak meg, a történtek után nemzeti gyásznapot rendeltek el Magyarországon. Mind az olasz, mind pedig a magyar hatóságok megkezdték a nyomozást, hogy feltárják a tragédia körülményeit, Veronában 2016 márciusában ezt le is zárták. Egy évvel később, tavaly már megtörtént a vádemelés is: V. János buszsofőr mellett öt olasz autópálya-mérnököt okolnak a tragédiáért.

Már két tárgyaláson túl vannak az olaszok, egyiken sem vett részt a buszt vezető sofőr, még azt is képes volt tagadni, hogy ő ült a volán mögött.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A úgy tudja, hogy legközelebb márciusban kerül sor az újabb tárgyalásra, amin az elhunytak hozzátartozói is részt fognak venni.

Itthon sokáig ismeretlen tettes után nyomoztak, tavaly decemberben viszont áttörés történt, erről szerda este tájékoztatta lapunkat a rendőrség.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai 2018. december 14-én foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy személyt gyanúsítottként hallgattak ki. A folyamatban lévő nyomozás érdekeire való tekintettel az üggyel kapcsolatban további információt a rendőrség nem ad

- közölték a -tal.