INSIDER

Ezért engedték ki a börtönből a soroksári futónő feltételezett gyilkosát

R. Szilveszter eddig rablásért ült, büntetése lejárt, ezért kiengedték a börtönből, igaz, csak percekig élvezhette a szabad levegőt...
  • Szerző: Ripost

Alighogy kilépett az intézmény kapuján, bilincs kattant a csuklóján, majd a rendőrök őrizetbe vették. R. Szilveszter szerdán sétált ki a rácsok mögül, miután letelt az ötéves büntetése.

"Védencem őrizetbe vétele eddig nem történhetett meg, mivel jogerős börtönbüntetését töltötte. Most azonban, hogy az egyik eljárás véget ért, elkezdődhetett a másik. Jelenleg egy rendőrségi fogdán van, letartóztatásáról hamarosan dönt a nyomozási bíró. Mivel nagyon súlyos bűncselekménnyel gyanúsítják, nagy valószínűséggel nem házi őrizetbe, hanem újra börtönbe kerül" – közölte a Blikkel dr. Lichy József ügyvéd.

Gyurik Krisztinára 2013 szeptemberében futás közben támadt rá, majd egy bokros területen brutális kegyetlenséggel végzett a gyilkosa. A nő a végsőkig küzdött az életéért, támadója azonban erősebbnek bizonyult: leszorította, majd egy kötéllel megfojtotta. A feltételezett gyilkos elfogására öt évet kellett várni. A rendőrség hiába kereste évekig nagy erőkkel a tettest. Áttörés idén szeptemberben történt, amikor a laboratóriumi vizsgálatok egyezést mutattak a holttesten talált anyagmaradványok és R. Szilveszter DNS-mintája között.

És ezeket olvastad már?