FÜLES

Som Lajos édes­anyja: Újra kell te­metni a fiam!

Egyre rosszabb ál­la­pot­ban van Som Lajos édes­anyja, aki be­le­be­te­ge­dett fia ha­lá­lába. Ne­gyed éve hunyt el a ze­nész, Mar­git néni még min­dig kép­te­len el­fo­gadni a ha­tal­mas vesz­te­sé­get, és a te­me­tés kö­rül­mé­nyit is sé­rel­mezi.
  • Szerző: O.D.

Tavaly októberben hunyt el Som Lajos, a Piramis egykori basszusgitárosa. A zenész hetvenéves volt, a Péterfy Sán­dor Kór­házban, hosszas betegeskedés után érte a halál. Sokízületi gyulladástól szenvedett, végül leállt a keringése és a szervei. Édesanyja, Margit néni a mai napig nem tudta feldolgozni a tragédiát, testileg és lelkileg is belebetegedett a történtekbe.

Fotó: Markovics Gábor

"Nagyon beteg vagyok, nyolcvanhét éves, bottal alig tudok menni, és képtelen vagyok megemészteni a fiam halálát. A lányomat és a férjemet is elveszítettem, teljesen egyedül vagyok. Egyetlen ember foglalkozik velem, az unokám, Lali lánya" - kezdte a -nak az idős asszony, aki nem érti, miért nem nyugodhat az Új köztemetőben fia, ahogy a család többi tagja is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Markovics Gábor

"Az is nagyon fáj, hogy nem oda lett eltemetve a fiam, ahová a lányom és a férjem. Pedig ez volt a végakarata is! Egyedül Lali nyugszik a Farkasréti temetőben, a felesége akarta így. Át kell temetni őt" - folytatta megtörten Som édesanyja, akinek teljesen megváltozott az élete a zenész halála óta.

Fotó: Keller Mátyás

Ha kíváncsi vagy, hogy telnek Margit néni napjai, a napilap hétfői lapszámában elolvashatod a részleteket.