KÜLFÖLD

Soha nem fog meg­té­rülni a mig­rán­sokra köl­tött 1 bil­lió euró!

Mer­kel ko­rábbi ta­nács­adója vissza­vo­nult és köny­vet írt. Ebből az de­rült ki, hogy nem hisz a kan­cel­lár­nak és sze­rinte a német jó­léti ál­la­mot tönkre fogja tenni a be­ván­dor­lás.
  • Szerző: SZM

Rendesen kiteregette a szennyest nyugdíjba vonulása után Hans- Werner Sinn német sztár-közgazdász Az igazság keresése című könyvével.

Sinn, aki korábban Merkel kormányának tanácsadója és több egyetem professzora is volt, részint azt állította, hogy a német kormány sokkal többet költött már eddig is a bevándorlókra, mint amennyit bevallott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A másik kemény állítása, hogy

Németországnak hosszabb távon 1000 milliárd, azaz 1 billió euróba kerülnek a bevándorlók és ez az összeg soha nem fog megtérülni.

“Ezek az emberek soha nem fognak annyit adózni, hogy visszafizessék azt, amit az állam rájuk költ” – fogalmazott a könyvében Sinn. Főként, hogy nem fogorvosok, ügyvédek vagy nukleáris tanácsadók jöttek Németországba, hanem alulképzett bevándorlók.

Egy, a által is közölt korábbi nyilatkozatában Sinn azt is elmondta, hogy a robotika fejlődése rövid időn belül szükségtelenné teszi a munkahelyek egy részét.“Bárki, aki úgy gondolja, hogy a (képzett) munkavállalók iránti igény ugyanakkora lesz a következő tíz, húsz vagy harminc évben, álmodozónak nevezhető...”

Vagy jóléti állam vagy bevándorló ország. Mindkettő együtt hosszú távon nem fog működni 

– szögezte le a professzor.

Eközben a címlapon