INSIDER

Õrület, ennyi idő alatt juthatunk be most hétvégén a parkolóházakba

Ha lehet, tegyük le a kocsit jó pár utcával vagy megállóval a bevásárlóközpontok előtt! Már az üzletekbe eljutni is nehéz lesz ezüstvasárnap: fél óra a sorban állás a nagyvárosi plázák parkolóházai előtt.
  • Szerző: Ripost

Meglepő, de eddig megúsztuk az igazi nagy rohamot a boltokban. Rengetegen az interneten szerezték be az ajándékokat, ezért szokatlanul kevesen voltak az üzletekben – kivéve a könyvesboltokat, ahol minden nap hatalmas tömegek veszik át a megrendelt könyveiket.

Mától jön az igazi nyomulás!

Az igazi ünnepi tumultus tegnap délután kezdődött a bevásárlóközpontokban és a szupermarketekben, de ma és vasárnap jön az igazi csúcs! Egyrészt jövő vasárnap már szenteste, úgyhogy rengetegen most mennek el vásárolni, másrészt pedig az internetes rendelés már nagyon kockázatos: nem biztos, hogy a jövő héten megjön a csomag!

Nehéz eljutni az üzletekig

"A budapesti Árkádba akartam bejutni, de több mint negyedórát várakoztam csak a parkolóházhoz vezető sávban, majd újabb húsz percet köröztem hiába parkolóhelyért benn"

– mondta lapunknak a XIV. kerületben lakó Zoltán. Hasonló a helyzet a Westend bevásárlóközpont körül is: óriási a dugó, a plázába tartók még a Váci út túlsó felén is eltorlaszolják a mellékutakat, és az utcán is elfoglalják a parkolóhelyeket.

Aki Budapestre érkezik vásárolni, számítson rá, hogy mindenhol dugók várhatók, de még nagyobb baj, hogy nehéz letenni az autót. A város utcáinak többségében – egy kisebb zuglói résztől eltekintve – hétvégén ingyenes a parkolás, de nehéz lesz helyet találni.

Tegyük le pár utcával odébb a kocsit!

Célszerű a térképen, GPS-en megnézni, hogy a népszerű célponthoz képest a főút másik oldalán hogyan helyezkednek el az utcák, és ott letenni a kocsit – akkor csak pár utcányit, vagy néhány megállónyit kell cipekedni a csomagokkal.

Arról, hogy mennyit kell fizetni a mélygarázsokban, mire lehet számítani, illetve, hogy hol található még alternatív parkolóhely Budapesten és a vidéki nagyvárosokban, bővebben a szombati %% napilapban olvashatsz!

És ezeket olvastad már?