KIAJOBB

Nem unal­mas még? Újra össze­csap a világ két leg­jobb fo­cis­tája

Me­ré­szebb tipp he­lyett úgy vél­jük, ez­út­tal is a Real Mad­rid és az FC Bar­ce­lona küzd majd az első he­lyért Spa­nyol­or­szág­ban, ahol el­kez­dő­dött a baj­nok­ság.
  • Szerző: mv

Cristiano Ronaldo 2009-ben szerződött a Real Madridhoz, és azóta csak egyszer fordult elő, hogy nem őt vagy Lionel Messit „koronázták” gólkirálynak.

Ronaldo és Messi párharca ismét pikáns szórakozást ígér (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)
Ronaldo és Messi párharca ismét pikáns szórakozást ígér (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)

Spanyolországi belépőjét követően a portugál klasszis 285 gólt termelt a bajnokságban, Messi pedig tízzel többet vágott ugyanebben az időszakban. A két klasszis külön vetélkedése minden évben legalább akkora izgalmakat tartogat, mint csapataik, a Real és a Barca versenyfutása.

EZT OLVASTAD MÁR?

Ronaldo és Messi polcai rogyadoznak az egyéni trófeáktól. Kettejük párviadala túlnőtt Spanyolországon, hiszen 2008 óta csak ők érdemelték ki a világ legjobb futballistának járó Aranylabdát. A Real csillaga négyszer, a Barca sztárja ötször kapta meg – Ronaldo az elsőt még a Manchester United tagjaként zsebelte be.

Ronaldo 285 gólt számlál bajnoki meccsen a Real Madridban (Fotó: GETTY IMAGES/Europress Fotóügynökség)
Ronaldo 285 gólt számlál bajnoki meccsen a Real Madridban (Fotó: GETTY IMAGES/Europress Fotóügynökség)

Ráadásul nem csak a futballpályán számítanak a legjobbaknak, anyagilag a többi csapatsportág legjobbjait is lenyomják. A Forbes magazin szerint 2016-ban Ronaldo és Messi kereste a legtöbbet. Előbbi 88 millió dollárt zsebelt be, míg utóbbi 81,4 milliót vitt haza - harmadik helyre az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) sztárját, LeBron Jamest rangsorolták.

A Barcelona új edzővel, Ernesto Valverdével vágott neki a szezonnak, míg a Real továbbra is Zinedine Zidane-nal nyomul. Az utóbbi 13 szezon során csak egyszer fordult elő, hogy nem a Barca vagy a Real ünnepelt volna a szezon végén. A szerint ezúttal sem lesz meglepetés, újfent Spanyolország két kirakatcsapatának küzdelmét várjuk.

A Barcelona vasárnap este a Betist fogadja, a Real Madrid pedig a Deportivóhoz látogat az első fordulóban.

Eközben a címlapon