INSIDER

Rej­té­lyes tra­gé­dia, mun­ka­he­lyén halt meg Zol­tán

A bal­eset kö­rül­mé­nyei nem egy­ér­tel­műek. Ki­de­rült, hogy az el­hunyt a fel­mon­dási ide­jét töl­tötte a gyár­ban.
  • Szerző: Ripost

Nem élheti meg gyermeke születését V. Zoltán: a Hajdú-Bihar megyei fiatalember egy tragikus munkahelyi balesetben vesztette életét a múlt hét pénteken. Úgy tudni, a téglagyár térkőellenőrző, -válogató gépe préselte maga alá a munkást.

"Zoltánt mindenki szerette, egyelőre nem lehet tudni, mi okozhatta a halálát" – nyilatkozta névtelenül a Blikknek a férfi egyik barátja, aki szerint az elhunyt a felmondási idejét töltötte a gyárban. 

EZT OLVASTAD MÁR?

A lap információi szerint a baleset körülményei nem egyértelműek: a helyiség, ahol Zoltán a halála pillanatában volt, egy olyan védelmi rendszerrel, úgynevezett védőkörrel van ellátva, amely pont az ilyen tragédiákat hivatott megelőzni. A férfi egyik munkatársa elmagyarázta a védelmi rendszer működését: ha az ajtó nyitva van, a gépek nem indulnak el. Az ajtót belülről nem, csakis kívülről lehet zárni. 

A rendőrség nyomozást rendelt el a halálesettel kapcsolatban. Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indult eljárás a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon.