FÜLES

Teljes a zűrzavar a Jimmy-musical körül, Pintér Tibor reagált!

A színész és társulata továbbra is megtartaná az előadást, a dalszerzőket azonban nem keresték meg.
  • Szerző: Ripost

Ahogy azt a %% elsőként megírta, betiltják a február 3-án bemutatandó Jimmy-musicalt, mivel a darab megálmodója, Pintér Tibor nem kért, és nem is kapott engedélyt a Jimmy-dalok szerzőitől a számok darabban történő feldolgozására!

Ha a betiltás ellenére az előadást mégis megtartják, rendőrsorfal várja majd az eseményre érkezőket azért, hogy a súlyos jogsérelmet elhárítsák!

Más a hakni, más egy új mű

Az előadásra való készülődés jogsértésnek, míg a dalok engedély nélküli felhasználása bűncselekménynek minősül.

Olyan ez, mint az autólopás: ha az illető a jármű felfeszítésével próbálkozik, az már bűncselekmény előkészítése, ha pedig meg is valósítja, azzal bűncselekményt követ el. Jóllehet, az ügy minden nappal egyre súlyosabbá válik, Pintér Tibor nem tartja bűnösnek magát.

Pedig a musical szervezői ezzel csúnyán meglopnák a legtöbb híres Jimmy-dal szerzőjét, Kaszás Pétert, Pásztor Lászlót és Horváth Attilát is. Pintér nem érti, hogy teljesen más az, amikor egy falunapon adnak elő Jimmy-dalokat, mint amikor ebből valaki egy újrahangszerelt, vadonatúj művet hoz létre.

Hiába van a családtól engedély

Pintér Tibor azzal védekezik, hogy ő kért és kapott is engedélyt Jimmy özvegyétől, Edit asszonytól és legidősebb fiától, Krisztiántól a musicalre.

Igen ám, de az örökösöknek a dalok szerzői jogaihoz nincs semmi közük!

Ennek ellenére a színész a %%-nak egy hagyatéki végzésre hivatkozott, ami alapján Edit asszony, Krisztián és ő megkötötték a szerződést, Pintér pedig több millió forintot fizetett az örökösöknek azért, hogy a musical létrejöjjön. A színészt szembesítettünk a súlyos vádakkal.

Hogy mit reagált Pintér Tibor, és mit mondott a botrány hallatán Edit asszony és Krisztián, elolvashatod a csütörtöki %% napilapban!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?