KÜLFÖLD

Össze­dőlt egy há­rom­eme­le­tes is­ko­la­épü­let, sokan van­nak a romok alatt

Össze­om­lott egy há­rom­eme­le­tes épü­let szerda dél­előtt Ni­gé­ri­á­ban. Az első je­len­té­sek sze­rint ren­ge­te­gen re­ked­het­tek a romok alatt, mert egy is­kola is mű­kö­dött az épü­let­ben. Né­hány éve egy temp­lom om­lott össze az af­ri­kai or­szág­ban, akkor a sza­bály­ta­lan épít­ke­zés okozta a tra­gé­diát.
  • Szerző: Ripost

Tragédia történt a nigériai Lagosz-szigetén. Egy háromemeletes épület összeomlott, amiben egy iskola is működött. Az első hírek szerint több halott és akár több száz sérült szorulhatott a romok alá. 

EZT OLVASTAD MÁR?
Az egyik tanuló édesapja arról számolt be a közösségi médiában, hogy miután gyermekét elvitte az iskolába, nem sokkal később kapott egy üzenetet, hogy összeomlott az épület.
Fotó: Twitter

A mentőalakulatok eddig 10 diákot szabadítottak ki a romok alól, akiket egyből kórházba szállítottak. De a mentési munkálatokat nehezíti, hogy rengeteg kétségbe esett szülő rohant az épület romjaihoz. 

Fotó: Twitter

Néhány évvel ezelőtt egy templom omlott össze Nigériában, csaknem 100 halottat maga alá temetve. Azt a tragédiát a rossz építési munka okozta.