BIZARR

Orvosi csoda: Elképesztő műtéttel választották szét a sziámi ikreket

Egyetlen szétválasztó mûtét sem egyszerû, de ebben az esetben a két kislány közös szíven osztozott, nagyon nehéz dolga volt az orvosi csapatnak. A veszélyes beavatkozás során különleges eljárást alkalmaztak...
  • Szerző: RIPOST

Sziámi ikreknek adott életet egy hondurasi édesanya, de a babák szétválasztásáról első körben lemondtak az orvosok - ugyanis a két kicsi a mellkastájékon nőtt össze, és közös szívük van. Mivel a szétválasztó műtétbe az egyik baba mindenképpen belehalna, a helyi orvosok nem vállalták a műtétet. Ezért az anya most az interneten keres segítséget, hogy külföldön végezzék el a nehéz és speciális beavatkozást. Ugyanis kiderült számára, hogy nem lehetetlen az így született kicsiket szétválasztani – méghozzá úgy, hogy mindkét baba életben maradjon.

Nemcsak a szívük, a májuk is közös a csepp ikreknek: a huszonhét éves Jennifer Pamela Martinez kislányai egymással szembefordulva jöttek a világra, és az édesanya minden vágya, hogy végre különválasszák őket. És bár egyelőre férjével nincs pénzük a műtétre, az anyuka bizakodó. Ugyanis Texasban végeztek már hasonlóan összenőtt kislányok esetében sikeres beavatkozást.

A két texasi kislány szintén a mellkasnál nőtt össze, és nem csak a szívük volt közös, de a rekeszizmuk és a májuk is. A különleges műtét hét órán keresztül tartott, és 75 fő részvételével végül sikerrel zárult. Hónapokig készítették fel specialisták, sebészek és nővérek a kislányokat a beavatkozásra. A műtét során a sebészek kettévágták a két kislány szívét, és különleges eljárással kialakítottak egy-egy új szívet a kis testekben. Majd pótolták a bőrt a mellkasukon és a hasukon. A sikeres eljárás után mindkét baba életben maradt.

Nem csoda, hogy a hondurasi anyuka életben tartja a reményt: bízik benne, hogy a kislányai, Maria Fernandez és Maria Jose is eljutnak specialistához, hogy teljes életet tudjanak élni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?