KÜLFÖLD

Orbán Vik­tor: Eu­rópa biz­ton­sága ma tö­ré­keny lá­ba­kon áll

Fel­ér­té­ke­lő­dik a NATO sze­repe, mert Eu­rópa biz­ton­sága ma tö­ré­keny lá­ba­kon áll - mondta Orbán Vik­tor va­sár­nap Len­gyel­or­szág­ban.
  • Szerző: RIPOST

A Varsó melletti Wesolában ünnepséget rendeztek annak alkalmából, hogy Magyarország, Lengyelország és Csehország húsz, Szlovákia pedig tizenöt éve csatlakozott a NATO-hoz.

Az eseményen tartott beszédében a miniszterelnök kiemelte: a katonai missziókat azért vállalják, hogy ott és azok kapják meg a segítséget, ahol és akiknek szüksége van rá. „Ha mi nem visszük oda idejekorán a segítséget, akkor a problémák jönnek el hozzánk” – fogalmazott.

A kormányfő köszönetet mondott a visegrádi országoknak, amiért segítettek megvédeni Magyarország déli határát a migránsoktól. Emlékeztetett: a NATO azzal a céllal jött létre, hogy békét, biztonságot, stabilitást és jólétet teremtsen előbb az atlanti térségben, majd az egész világon.  

A képen Orbán Viktor miniszterelnök és Benkő Tibor honvédelmi miniszter katonák között a Varsó melletti Wesolában rendezett ünnepségen
A képen Orbán Viktor miniszterelnök és Benkő Tibor honvédelmi miniszter katonák között a Varsó melletti Wesolában rendezett ünnepségen
Fotó: MTI

Orbán Viktor hangsúlyozta: évtizedek óta nem kellett szembenézni olyan zavaros nemzetközi helyzettel és terrorfenyegetéssel, mint manapság, de „nemcsak szavakkal veszünk részt” a terrorellenes küzdelemben, hanem katonáinkkal is. Magyarországról ma 692 katona szolgál a világ különböző pontjain, és hamarosan újabb 130 katona csatlakozik hozzájuk – közölte.

Mint mondta, olyan szintre akarják fejleszteni a hadsereget, hogy meg tudja védeni Magyarországot és a NATO-ban is megállja a helyét.

A miniszterelnök képet is megosztott Facebook-oldalán Varsóból.

Eközben a címlapon