INSIDER

Órás­pla­kát hir­deti a leg­ked­ve­sebb kony­hás nénit

Nem csak a nála ét­kező di­á­kok nevét tudja, de az ked­venc éte­lü­ket is is­meri Román Jó­zsefné Irma néni. A gye­rek­sze­rető kony­hai al­kal­ma­zott azért ment bele, hogy a 6-os di­á­kok ne­vez­zék az or­szág ked­venc kony­há­sát ke­reső ver­senyre, hátha nyer­het nekik egy osz­tály­ki­rán­du­lást.
  • Szerző: Ripost

Száznál is több osztály nevezte be a Magyarország legkedveltebb konyhásnénije/bácsija versenyre kedvenc menzását, végül az Érdligeti Általános Iskolában évtizedek óta helyt álló Román Józsefné Irma néni lett a győztes.

Addig rágták a 6/a osztályosok a fülemet, hogy benevezhessenek, míg végül ráálltam. Azt mondták, osztálykirándulást nyerhetek nekik, ezzel pedig meggyőztek – meséli a -nak a 65 esztendős Irma néni, aki csak az eredményhirdetésen tudta meg, hogy ő nyert.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Nagyon jólesett az elismerés, az, hogy rengeteg egykori tanuló is emlékezett és szavazott rám –

mondja meghatottan Irma néni a győzelmét hirdető egyik óriásplakát tövében, amely ugyanúgy a díj része, mint a különleges, merőkanállal díszített tábla és a kétszemélyes wellness hétvége, ahová a férjét viszi majd el.

– Örülök a győzelemnek, hiszen megnyertem a gyerekeknek az osztálykirándulást, és jólesett, hogy a többi jelölt is őszintén örült a sikeremnek – árulta el a konyhás néni. A munkatársa személyesen is megtapasztalta, milyen hihetetlen szeretet veszi őt körül az intézményben és azon kívül is.

Hogy mi a titkom? – kérdez vissza. – Nagyon szeretem a gyerekeket és nem zavar a zaj, amit keltenek, amikor megtelik a menza. Ha csak tehetem, kijövök hozzájuk és beszélgetek velük. Ötödikes korukig rá lehet beszélni a gyerekeket arra, hogy megkóstolják az ételt. Sokukat már a zöld szín irritálja, de egy-egy kevésbé ismert összetevő is ellenérzést válthat ki. Én mindig azt mondom: merek neked belőle, kóstold meg, és ha nem ízlik, hozd vissza nyugodtan! S bizony volt, hogy úgy jött vissza a gyerek: Irma néni, kérhetek még? Én pedig örömmel szedtem neki újra!

Eközben a címlapon

A már nyugdíjas konyhást a gyerekek tartják fiatalon. Két lánya és két fogadott fia öt unokával ajándékozta meg, közülük az egyiket nem csak otthon, de az iskolában is eteti, mivel oda jár a suliba.Név szerint ismeri a diákokat, tudja, kinek mi a kedvence. Sőt, arra is odafigyel, hogy a gyerekek visszajelzései eljussanak a megfelelő helyre, így előfordul, hogy egy-egy sokak által elutasított fogás többet nem kerül az iskolai menzára.