INSIDER

Nem­zeti Vágta élő­ben a Duna Te­le­ví­zión, ko­csi­to­lás az M2 Pe­tőfi TV csa­pa­tá­val!

Ese­mény­dús őszi hét­vége elé né­zünk: a Kul­tu­rá­lis Örök­ség Nap­jai al­kal­má­ból az M5 kul­tu­rá­lis te­le­ví­zió mű­so­rán a két nap alatt épí­tett örök­sé­günk iz­gal­mas he­lyeit és rit­kán lát­ható rész­le­teit cso­dál­hat­ják meg az ér­dek­lő­dők töb­bek kö­zött szom­ba­ton 10 órá­tól a Hét­végi Be­lé­pő­ben. Három ri­port­so­ro­za­tot lát­hat­nak, ahol mű­sor­ve­ze­tő­ink épü­let­ve­ze­té­sen vesz­nek részt.

Szombaton Debrecenben, Béli Ádámmal, vasárnap Budapesten lesz városnézés, Morvai Noémivel.

A hétvégén többször is bejelentkezünk  a két helyszínről.

Ugyanitt élvezhetik a nézők vasárnap 19.35-tőla III. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny Gáláját.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A sportosabb lelkületűeket a Duna Televízió várja a Nemzeti Vágtárólvasárnap 16.15-től élőben a versenyek döntőiről, melynek ismétlését aznap este 22.35-től visszanézhetik a Duna World csatornán. Az elő-és középfutamokat is követhetik élőben szeptember 15-én és 16-án a mediaklikk.hu/vagta oldalon.

Az M4 Sport csatorna pedig szombat este összefoglalót ad a futamokról. A helyszínre is érdemes kilátogatni, sok izgalmas program várja az érdeklődőket. Vasárnap 14 órától a Fölszállott a páva című műsorból ismert népzenészek és énekesek szórakoztatják a közönséget, illetve szeptember 15-én 18.25-től az M2 Petőfi TV csapata méri össze kocsitoló tudását a profikkal.

Mindezek mellett az M3 retrocsatorna Béres Ilona, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai-díjas színművész köré szervezi műsorát. Szombaton 7.50-es kezdettel a Mestersége színész című műsornak Béres Ilonáról készült adását láthatják a nézők, majd a nap folyamán több filmje is adásra kerül: Egy pár papucs 12.10-től, Mennyből egy angyal 13.15-től, A hivatásos szűz 18.30-tól, valamint 21.55-től a Talpig úriasszony. Vasárnap pedig az Öröklakás 13.15-től és az Esős vasárnap 20.15-től látható, majd a napot Béres Ilona műsora, a Szerkeszti a színész – Házaim... zárja 22.00-kor.

Eközben a címlapon

Aki lemaradt volna hét közben a népszerű kívánságműsorról, az Önök kérték aktuális adásáról, az a Duna World csatornán vasárnap délelőtt 8.40-től visszanézheti.

Vasárnap 17.55-ös kezdettel az M5 kínálatában láthatják a Magyar Média Mecenatúra támogatásával létrejött Emberek és egerek című kísérleti filmet. Az alkotás Krasznai Béla Recski fogoly hiteles történetének egy jelentős epizódját dolgozza fel, amikor 30 nap sötétzárkára ítélik. Az elítélt barátságot köt szűkre méretezett lakóhelyének vendégével, Morzsával, egy egérrel. Az On the Spot dokumentumsorozat vasárnap 23.10-től látható részében Edith Eva Eger-re emlékeznek, akit Kassáról deportáltak Auschwitzba.

Műsorainkat az interneten keresztül is követhetik, illetve korlátozott ideig visszanézhetőek a www.mediaklikk.hu oldalon.