OLDALVONAL

Nemi erő­szak az uszo­dá­ban: ki mond iga­zat?

Na­gyon ne­he­zen de­rül­het ki az igaz­ság a pó­ló­sok és a kis­lány ügyé­ben.
  • Szerző: sk

Egyelőre annyit tudni, hogy van egy ma már 13 éves lány, aki azt állítja, 11 évesen megerőszakolta őt két közismert sportoló. Utóbbiakat azóta megnevesítették, érdekesség, hogy az olimpiai bajnok Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt is a sajtóból értesültek a feljelentésükről. Őket úgy ítéli el most az ország egyik fele, hogy hivatalosan még meg sem gyanúsították. Az ügyben számos kérdőjel van, konkrétum pedig kevés.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Honnan ismeri a lány azokat, akiket feljelentett?

A pest megyei lány vízilabdázott az Kópé UVSE csapatában, Szentendrén. Ott alapító a két férfi, akik szüleik révén ismerték a versenyzőt. Két éve a lányt kitették a csapatból az edzők.

Miért csak most lett a feltételezett erőszakból rendőrségi feljelentés?

A lány két évvel ezelőtti emlékeiről írt egy levélben. Kósz Zoltán a Blikknek elmondta, a gyerek első írásában csak Petőváryt említette zaklatóként, a másikban jelent meg Kósz neve. Érdekesség, hogy a két férfi már fél éve egyeztetett a lány édesanyjával, ekkor azt javasolták, vizsgálja meg pszichológus a gyereket. Ezek után ők is a sajtóból értesültek arról, feljelentették őket.

Miért állíthat ilyet a lány?

Eközben a címlapon

Kósz szerint a gyereknek megváltoztak otthon az életkörülményei, ezek után az iskolában rendőrségi ügye is lett. Petőváryék ekkor elbocsáthatták volna, de ők kitartottak mellette.

Hogyan tovább, mi vár most a szereplőkre?

A kislányt pszichológiai és nőgyógyászati vizsgálatra viszik, ezek a szakvélemények sorsdöntőek lehetnek az ügyben. Ezt követően gyanúsíthatják meg a férfiakat, majd ha az ügyészség indokoltnak látja, vádat emelnek ellenük a bíróságon. A legfontosabb, az ítéletig őket is megilleti az ártatlanság vélelme. Az érintettek továbbra is foglalkoznak vízilabda- és úszásoktatással, a szülők nagy része az ítéletig bízik bennük.

Kit lehet elítélni az ügyben?

Egyelőre senkit. Egy állítás van egy tagadással szemben, a bíróságnak kell majd ítéletet mondani.