1°C
7°C

Viktória névnapja

RETRO RÁDIÓ

Így panírozz, ha diétázol! Nem kell lemondanod semmiről!

Így panírozz, ha diétázol! Nem kell lemondanod semmiről!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 03. 05. 12:50

A panírbundás húsoktól, zöldségektõl óva intenek a fogyókúrában, mivel a liszt és a morzsa rengeteg szénhidrátot tartalmaz. De nem kell lemondanod errõl a finomságról, csak okosan kell panírozni! Mutatjuk a legjobb trükköket!

A rántott húsról és zöldségről hagyományosan azt tartják, hogy az egyik leghizlalóbb étel. Ennek két oka is van: az egyik a panír kalória- és szénhidráttartalma, a másik pedig az, hogy sülés közben ez a bunda megszívja magát a sütésre használt olajjal, amitől többszörösére nő a kalóriamennyiség. De vajon hogyan iktathatod be néha mégis a diétádba ezeket a finomságokat?

Panírtrükk

Az egészséges panír titka, hogy a hagyományos fehér lisztet és zsemlemorzsát olyasmire cseréled, ami nem ennyire egészségtelen. Liszt helyett használhatsz például valamilyen teljes kiőrlésű lisztféleséget, szénhidrátmentes lisztet, paleo liszteket, például mandula-, kókusz- vagy csicseriborsó-lisztet (ez utóbbi különösen jó ötlet, az ázsiai panírozott ételek ettől lesznek finomak, és ropogósak).

A morzsát cseréld durvára darált, vagy épp egész magokra, például őrölt dióra, kókuszreszelékre, egész szezámmagra, zabkorpára.

A túrós bunda is jó ötlet. Ehhez 20 dkg túrót keverj el 3 tojás sárgájával, 2 dl tejjel, majd add hozzá a keverékhez a tojások keményre felvert fehérjét. A húst vagy zöldséget először zablisztben vagy zabkorpában, majd a túrós masszában forgasd meg, és süsd ki.

A másik trükk a sütésé. Olyan hús- és zöldségszeleteket válassz, amelyek magas hőmérsékleten, gyorsan kisülnek. Vagyis az egész csirkecomb helyett használj inkább vékonyra klopfolt csirkemell-szeleteket, vagy vékonyra vágott zöldséget. A sütéshez a hagyományos napraforgóolajon kívül kókuszzsírt is használhatsz. A lényeg, hogy a zsiradék jó forró legyen, és ne legyen benne sokáig az étel, így a panír nem szívja magába a zsírt.  Egyébként pedig lehet, hogy nem is olyan egészségtelen zsiradékban sütni a zöldséget: itt megnézheted, miért!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.