INSIDER

Ne­ki­men­tek a bör­tön­őrök Lagzi Laj­csi­nak

Nem hagy­ták szó nél­kül a bün­te­tés-vég­re­haj­tás dol­go­zói Ga­lam­bos Lajos té­vé­in­ter­júk­ban han­goz­ta­tott vád­jait. Fel­há­bo­rodva, pont­ról pontra cá­fol­ták az elő­ze­tes­ből nem­rég ki­en­ge­dett ze­nész tör­té­ne­teit a bör­tön­ben ta­pasz­tal­ható ál­dat­lan ál­la­po­tok­ról.

Se patkány, se akasztás! - röviden így lehetne összefoglalni azt a cáfolatot, melyet a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézet dolgozója adott a Borsnak. Az előzetesben 125 napot eltöltött zenész ugyanis az elmúlt napokban rémisztő képekkel festette le különböző interjúkban, hogy milyen állapotok dúlnak a börtönben, ahol fogva tartották.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Patkányok az udvaron, ahol rabokat akasztottak, fertőző poloskacsípés, négyes típusú biztonsági fokozat

- ilyen rémes részletekkel jellemezte Lajcsi a körülményeket.

"Kezdjük azzal, hogy már legalább egy éve nem létezik az a kifejezés, hogy négyes fokozatú biztonsági őrzés" - mondja a Bors informátora, majd hozzáteszi: Lajcsi örülhet, hogy a celebeknek járó védelemben volt része - máskülönben akár egy 30 fős zárkába is kerülhetett volna, ahol biztosan rosszabb sors vár rá, mint a kétszemélyes őrizetben.

"Rágcsáló elő nem fordulhat, ez egyértelműen nem igaz. Ahogy tudtommal a Közép-dunántúli Országos Bv. Intézet székesfehérvári objektumában nem is akasztottak" - teszi hozzá a bv. dolgozó, aki szerint Galambos Lajosnak még baja is származhat az alaptalan vádaskodás miatt.

A poloskakérdésben talán lehet valami igazság

- állapítja meg végül engedékenyen az informátor...