Létrehozva: 2015.07.31.

Ne mérgezd a családod! Ezeket az ételeket sose melegítsd újra!

Ugye nem akarod megmérgezni a családot? Akkor ezeket a maradékokat inkább ne tervezd be a másnapi ebédhez. Semmiképp ne melegítsd újra õket!

Szerző Horváth Gabi

Cékla

Ebben a zöldségben sok a nitrát, ami alapjában nagyon egészséges, de újramelegítve már nem annyira, mivel melegítés közben ártalmas nitritté alakul. A céklás ételeket mindig frissen készítsd.

Csirke

A csirkehús fehérjéinek szerkezete az újramelegítés hatására megváltozik, és ez akár emésztési problémákat is okozhat. Ha nem tudsz ellenállni a tegnapi sült csirkének, inkább edd meg hidegen, ha pedig mégis megmelegítenéd, alacsony hőmérsékleten, sokáig süsd.

Krumpli

A krumpli nagyon hamar elveszti a tápanyagait, sőt, újramelegítve nehezen emészthetővé válik. Ráadásul nem is különösebben finom, inkább készíts frisset.

Gomba

A gombát csakis frissen fogyaszd, mivel a fehérjéi megváltoznak, ha pár órát áll az étel a hűtőben. A melegített gombás étel akár ételmérgezést is okozhat.

Spenót

A spenótot szintén nitráttartalma miatt nem ajánlatos melegíteni, az alapvetően egészséges nitrát melegítés hatására potenciálisan rákkeltő nitritté alakul.

Tojás

A főtt tojás és a rántotta az egyik legveszélyesebb dolog újramelegítve szalmonella-fértőzést is kaphatsz tőle. Ám más, viszonylag kevés tojást tartalmazó ételeket, például a palacsintát nyugodtan megmelegítheted.

Zeller

A zeller szintén magas nitráttartalmú zöldség, amely újramelegítve ártalmassá válik.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek