RIPOSTER

Utolsó esély: Or­szá­gos moz­ga­lom in­dult a Kék Bálna ellen

Pe­da­gó­gu­sok, szü­lők és di­á­kok is fel­vet­ték a kesz­tyűt a gyil­kos őrü­let ellen, a kö­zös­ségi ol­da­lak pedig fi­gye­lik a fel­hasz­ná­lók be­jegy­zé­seit.

Egy hete számolt be arról a , hogy a Kék Bálna elnevezésű, öngyilkosságra ösztönző játéknak vélhetően két magyar áldozata is lehet. Azóta napról napra jelentek meg a tragédiával és az interneten terjedő őrülettel foglalkozó cikkek.

A gyilkos kihívás már Oroszországban, Ukrajnában, Lengyelországban és Romániában is szedi áldozatait, az ottani hatóságok és a belügyminisztérium az internet-rendőrséggel közösen próbálja megállítani a játék terjedését. Hazánkban elsőként a gyermekeikért joggal aggódó szülők lázadtak fel, azt követelve, hogy a Facebook és a rendőrség is tegyen valamit,

EZEKET OLVASTAD MÁR?

ám eddig hivatalos lépés nem történt az ügyben.

Fotó: Facebook

Ellenkampányt indított a magyar celebtanár!

Az ország egyik legismertebb tanára, a 15. kerületi Kontyfa Általános Iskola, Szakiskola és Középiskola oktatója – ahogy az interneten ismerik: Jocó bácsi – elhatározta: pozitív ellenkampányt indít. Így született meg a Zöld Elefánt kihívás, aminek feladatait a több tízezer követővel rendelkező Facebook-oldalán adta közre.

Balatoni József felhívásának sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy a feladatsort alig 24 óra alatt közel félmillió ember olvasta el az oldalán, és közel ötezren osztották meg!

Hogy mit mondott Jocó bácsi a gyilkos játékról és pontosan miről szól az ő ellenkampánya, a csütörtöki számában kiderül!