KÜLFÖLD

Migránsok tanítják szeptembertől a bécsi diákokat

Európában elsőként az osztrák fővárosban döntöttek úgy, hogy menekülteket állítanak csatasorba. A baloldali városvezetés ezzel szeretné elérni, hogy javuljon a migránsok integrációja.
címkék:
  • Szerző: WM

A bécsi városvezetés első körben 23 migránst választ ki a projektre, majd miután a megfelelő képzést megkapták, bécsi középiskolákba és gimnáziumokba mennek tanítani. Elsőként lehetőséget a Közel-Kelet országaiból, vagyis az Irakból, Iránból és Szíriából érkezettek kapnak. A főváros baloldali vezetésű önkormányzata ezzel szeretne javítani az amúgy elég rossz statisztikákat felmutató integrációs programokon - írja az Epoch Times. 

A projekt megálmodói szeretnék, ha már szeptembertől munkába állhatnának az új tanárok, akikkel szemben annyi az elvárás, hogy legális menekültstátusza legyen, rendelkezzen tanári diplomával, amit akár a hazájában is szerezhetett, és legalább középfokon beszéljen németül.

Azt nem tudni egyelőre, hogy a kiválasztott iskolában tanuló szülők mit szólnak ehhez, de mint azt több német lap is megírta, a véleményükre nem is voltak kíváncsiak.

címkék: