KÜLFÖLD

Mig­rán­sok ta­nít­ják szep­tem­ber­től a bécsi di­á­ko­kat

Eu­ró­pá­ban el­ső­ként az oszt­rák fő­vá­ros­ban dön­töt­tek úgy, hogy me­ne­kül­te­ket ál­lí­ta­nak csa­ta­sorba. A bal­ol­dali vá­ros­ve­ze­tés ezzel sze­retné el­érni, hogy ja­vul­jon a mig­rán­sok in­teg­rá­ci­ója.
  • Szerző: WM

A bécsi városvezetés első körben 23 migránst választ ki a projektre, majd miután a megfelelő képzést megkapták, bécsi középiskolákba és gimnáziumokba mennek tanítani. Elsőként lehetőséget a Közel-Kelet országaiból, vagyis az Irakból, Iránból és Szíriából érkezettek kapnak. A főváros baloldali vezetésű önkormányzata ezzel szeretne javítani az amúgy elég rossz statisztikákat felmutató integrációs programokon - írja az Epoch Times. 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A projekt megálmodói szeretnék, ha már szeptembertől munkába állhatnának az új tanárok, akikkel szemben annyi az elvárás, hogy legális menekültstátusza legyen, rendelkezzen tanári diplomával, amit akár a hazájában is szerezhetett, és legalább középfokon beszéljen németül.

Azt nem tudni egyelőre, hogy a kiválasztott iskolában tanuló szülők mit szólnak ehhez, de mint azt több német lap is megírta, a véleményükre nem is voltak kíváncsiak.