INSIDER

Meg­lepő íté­let: miért fe­lez­ték el a pe­dofil tanár bün­te­té­sét? - Videó

Nyu­godt lép­tek­kel, hal­vány mo­sollyal az arcán ér­ke­zett a Bu­da­pest Kör­nyéki Tör­vény­szék bí­ró­sá­gára az az isa­szegi tanár, akit sze­xu­á­lis vissza­élés­sel vá­dol­tak egy 13 éves di­ák­já­val foly­ta­tott vi­szo­nya miatt.

Meglepő ítéletet hozott tegnap a Budapest Környéki Törvényszék: 8 évről jogerősen3 év 6 hónap börtönbüntetésre csökkentették annak az isaszegi tanárnak az ítéletét, akit szexuális visszaéléssel gyanúsítottak egy 13 éves diákjával kapcsolatban. A 47 éves Sz. Róbertet végleg eltiltották tanári foglalkozásától.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A férfi vezetőszárhoz kötve lépett a tárgyalóterembe, nem tűnt túl izgatottnak, mint ahogy a számára tulajdonképpen megkönnyebbülést jelentő ítéletet is nyugodtan fogadta. Mielőtt zárt tárgyalást rendeltek volna el, a bíró kérdésére még elmondta, hogyan érzi magát a börtönben.

- Nem sikerült munkát kapom, kértem, de egyelőre nem adtak

– mondta röviden.

Erkölcstant is tanított A tanár az isaszegi Klapka György Általános Iskolában tanított történelmet, erkölcstant és zenét Isaszegen. A kisvárosban is lakott élettársával és annak három gyermekével. Isaszegen mindenki ismerte Sz. Róbertet, akit gyakran láttak az egyik helyi kocsmában. Barátságos, kedves embernek ismerték, ezért döbbentett meg mindenkit tavaly áprilisban a botrány, amikor kiderült, hogy a tanár pedofil kapcsolatba került egyik tanítványával.

Gitárórákon hálózta be a kislányt

Eközben a címlapon

A korábbi diákoktól úgy tudja, hogy egyik, 13 éves tanítványával akkor ismerkedett komolyabban össze, amikor a lánynak délutánonként zenét oktatott. A kislány, akit egyébként történelemre is tanított délelőttönként, a gitárórák előtt és után több alkalommal is hosszasan beszélgetett a tanárral, és sok lelki problémát osztottak meg egymással. A viszony kialakulását az is megkönnyítette, hogy csak pár utcányira laktak egymástól.

- Az áldozatot mindenki ismerte, csendes, de magabiztos lány volt. A nagy többség kedvelte, de amikor kiderült a viszony, akkor sokan beszólogattak neki, ezért később magántanuló lett. Pszichológushoz is kellett járnia – mesélte a -nak egy, az iskolában tanuló lány.

Az édesanya felvételeket talált a kislánya telefonján A helyiek szerint úgy derült fény a viszonyra, hogy a lány édesanyja kompromittáló beszélgetéseket és felvételeket talált lánya telefonján. Ekkor habozás nélkül a hatóságokhoz fordult. A -nak a korábbi tanítvány azt is elmondta, hogy Sz. Róbertet sok diáklány kerülte az iskolában, mert félreérthető tettekkel inzultálta őket.

- Tanulószobán többeknek rácsapott a fenekére mappával vagy füzettel, és felkapta, emelgette a lányokat

- emlékezett vissza a tanár volt tanítványa.