INSIDER

Meggyalázták a tűzszerészek emlékét

Miért megy tûzszerésznek egy családapa? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tesznek fel a Facebook emlékező oldalán kegyeletsértő hozzászólók...
  • Szerző: Ripost

Öt gyerek maradt félárván a pénteki hortobágyi bombarobbanást követően, ami négy tűzszerész halálát követelte. A robbanószerkezet hatástalanítása során elhunyt katonákat gyászoló közösségi oldalon a részvétnyilvánítások mellett a gyalázkodók is megjelentek.

 

Több hozzászóló azt a kérdést vetette fel: miért megy tűzszerésznek az, akinek családja, gyereke van? A nem ritkán fröcsögő, kegyeletsértő megjegyzéseket azóta eltávolították az oldalról, melynek közössége ügyel rá, hogy a hősi halottak emlékét senki ne gyalázhassa.

A hűség és az elkötelezettség vitte előre ezeket a hősöket

- Kíváncsi vagyok, hogy az ilyen gusztustalan hozzászólók, mit szólnának ahhoz, ha ezek az elkötelezett katonák nem végeznék a munkájukat, tudván: ha kell, az életüket áldozzák fel - mondta a nak Csehák Hajnalka pszichológus. - Az ilyen veszélyes munkát végző embereket a hűség, mások életének óvása viszi előre, akkor is ha párjuk, családjuk van, ahogyan a legtöbbünknek. Éppen ezért érdemelnek meg minden tiszteletet életükben és halálukban is.