SZTÁRDZSÚSZ

Dundika vallomása: Ijesztő betegséggel küzdenek a fiai

Marián már kezdi kinőni a veszélyes légúti betegséget, de korábban fulladásos rohamai miatt kórházba került.
  • Szerző: Angie

Kiderült, hazánk egyik legnépszerűbb sztárpárjának is sokszor voltak, és jelenleg is vannak álmatlan éjszakái a beteg gyermekeik miatt.

Majka mindebből semmit nem mutatott a külvilág felé, egy alkalommal azonban kórházi kapcsolatot keresett Facebook-oldalán. Még ekkor sem gondolta senki, hogy nagy a baj, pedig volt oka az aggodalomra. Nagyobbik fia, Marián fulladásos rohammal és magas lázzal került kórházba.

Erről a műsorvezető párja, Dundika beszélt most először, aki saját történetükkel másoknak is erőt szeretne adni. Bár nagyon rémisztő és gyötrelmes út vezet odáig, de a krupp jó eséllyel kezelhető, idővel kinőheti a gyerek. A kérdés csupán az, hogy addig is, hogyan lehetséges csillapítani a tüneteket.

"Soha nem gondoltam volna, hogy gyerek témákban fogok írni, de most itt állok egy gyerekkel a karjaimban, akinek olyan mélyhangú kutya-ugatásszerű köhögése van, amit évekkel ezelőtt átéltem már a másik gyerekemmel is.

Ennek a – főleg elsőre – igen félelmetes tüneteknek az okozója a krupp

– kezdte Dundika, aki ma már könnyebben kezeli a helyzetet, mert Mariánnal már megtanulta a leckét.

"Mit csináltam mikor először hallottam a nagyobbik fiamat így köhögni? Megijedtem és orvost hívtam. Aztán miután már volt némi fogalmam a betegségről, elkezdtem a terápiát. Először is vettem egy inhalátort, amibe patikában kapható vizet kellett tenni. Marcinak mondtam, hogy lesz egy 5-10 perces mese nézés, miközben inhalálunk. Még nagyon kicsi volt, és persze nem értette, de szerencsére tetszett neki a füst, ami kijött a maszkból. Csak sajnos nem sokáig…. Gondolkodtam mit tegyek, hiszen minimum 5 percig kell a gyerek szája/orra elé rakni, és ráadásul mindezt naponta többször is. Mindent bevetettem”

– emlékezett vissza az anyuka a mymirror.hu-nak, aki akkoriban teljesen tehetetlennek érezte magát. Aztán egyik éjszaka megtörtént, amitől Majkával együtt rettegtek: rosszabb lett Marián állapota és kórházba került. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

majoroshajnalka (@majoroshajnalka) által megosztott bejegyzés,

Ha még több részletet szeretnél megtudni, olvasd el a %% keddi lapszámában!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?