LELKIZŐ

Csend­ben, test­vé­re­i­vel te­mette el édes­any­ját Majka

Tu­cat­nyi virág bo­rítja az ózdi te­mető egyik sír­ját. A ko­szo­rú­kon a csa­lád­ta­gok és ba­rá­tok üze­ne­tei, me­lye­ket ha­lott­juk utolsó út­jára szán­tak. Majka édes­any­ját, vagy ahogy meg­is­mer­het­tük, Ibo­lya nénit, négy gyer­meke és sze­ret­tei kí­sér­ték utolsó út­jára.
  • Szerző: ej

Csak elvétve lézengett egy-két ember Ózd egyik legnagyobb temetőjében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Gyári úti sírkert urnafalánál koszorúk, mécsesek és virágok tucatjai jelezték, hogy nemrég temetés volt ott. A ravatalozó előtti hirdetőfalon egy gyászjelentés magyarázza: Majka kedves halottját, élete legfontosabb asszonyát, az édesanyját helyezte örök nyugalomra.

A szándékosan csak a temetés után látogatta meg Ibolya néni sírját, nem akartuk, hogy a villanó vakuk megzavarják a gyász legnehezebb pillanatait.

Ibolya néni sírjánál így is rengeteg koszorú hevert…  Úgy tudjuk, a búcsúztató szűk körben zajlott, csupán Majka testvérei és néhány közeli rokon, ismerős vett részt rajta.

A temetés után a testvérek Ózd főutcájában, egy kávézóban emlékeztek az édesanyjukra.

A fotók tanúsága szerint a rapper – bár addig tartotta magát – a temetés után meg sem próbált úrrá lenni az érzelmein.

Eközben a címlapon

De hogyan is tehette volna, hiszen édesanyját veszítette el… Távolba révedő tekintettel, rezignáltan állt az erkélyen az egyik testvérével. Egy ponton elérzékenyült, és perceken keresztül szomorúan ölelte féltestvérét, Tibort.

A részleteket olvasd el a csütörtöki napilapban.