RIPOSTER

Ma­gyar nőé a világ leg­éde­sebb ku­tyusa - vi­de­ó­val

Jog­gal büszke Kiss-Pod­ma­niczky Krisz­tina a negy­ven cen­tis bo­xerre. Ennek a ku­tyus­nak a képe ugyanis nem csak az ál­lat­ba­rá­tok szí­vét képes meg­do­bog­tatni.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Megszólalásig élethű Kiss-Podmaniczky Krisztina negyven centis boxere. Igaz, ugatni soha nem fog, mivel nem valódi kutyus, hanem egy különleges torta. A cukrászművész tejbegrízes-tejszínhabos vaníliás finomsága ajándékba készült kisfia egykori tanító nénijének.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nagy állatbarát vagyok, és szeretem a kihívásokat. Ezért esett a választásom erre a kölyök boxerre – mondta Krisztina a -nak.

Bár az alkotó szerint komoly könnyebbség, ha munka közben ott van mellette a modell, térhatású finomságát végül egy kétdimenziós internetes kép alapján formázta meg.

– Első nap megsütöttem a négyzet alapú tortát, majd kihűlés után, másnap következett a négyórás kihívás – mesélte. Krisztina késsel lemetszette a torta oldaláról a feleslegesnek ítélt részeket, így született meg az áll, a test és a mellső lábak formája. Majd a levágott szélekből felépítette a fejet és a hát vonalát. A különálló elemeket ugyanazzal a krémmel rögzítette, amivel az egész tortát bevonta. Ezután, mintha csak gyurmázna, aprólékos munkával és speciális eszközökkel végső formát adott a felhelyezett fondant-bevonatnak. A szemek megalkotása után jöhetett a festés-színezés, és el is készült a nagy mű.

Sokaknak nagy dilemmát okoz, hogy megegyék-e az ilyen különleges tortát vagy sem. A kíváncsiság többnyire győz, ám az élethű megjelenés miatt a fejhez nem szívesen nyúlnak – árulta el a cukrászművész.

címkék: