TÜZELŐÁLLÁS

Le­ekens dön­tött, a leg­jobb fo­cis­ták is ki­ma­rad­hat­nak

Ha a ma­gyar lab­da­rúgó-vá­lo­ga­tott csak fele annyira lesz si­ke­res, mint amennyire Georges Le­ekens el­hi­va­tott, akkor ja­vuló ered­mé­nyekre szá­mít­ha­tunk.
  • Szerző: mv

A belga szakember értékelte a Nemzetek Ligája sorsolását, a pedig összegezte a leglényegesebb gondolatait.

Leekens nehéz embernek tartja magát (Fotó: MTI Fotó)
Leekens nehéz embernek tartja magát (Fotó: MTI Fotó)
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nulláról indulunk

"Az a kérdés, hogy miként tudunk egy új szellemiséget bevinni a magyar futballba. A nulláról indulunk, innen kell közösen felépíteni magunkat.

A lényeg, hogy a játékosok szeressék a válogatottat, szeressék a nemzeti mezt.

Fontos a teljesítési vágy, hogy a maximumot hozzák ki magukból, hiszen a szurkolókat nem lehet becsapni."

A felesége is vele tartott

"Nagyon fontos nekem ez a feladat, érzi ezt a családom is, emiatt a feleségem is követett Magyarországra, hogy teljesen a munkára tudjak koncentrálni. Sokan úgy jönne oda hozzám, hogy ’hát, sok szerencsét’, mintha eleve lemondtak volna a sikerről. Én viszont hiszek benne, hogy kemény munkával igenis sikeres lehetek."

Feleségével, Kathleen Dhondttal (Fotó: Facebook)
Feleségével, Kathleen Dhondttal (Fotó: Facebook)

Nehéz ember

"Nem vagyok egy könnyű ember, fanatikusan, reggeltől estig dolgozom. Minden meccsen nyerni akarok! A legegyszerűbb az lett volna, ha Belgiumból hozok magam mellé segítőket, de én nem így dolgozok. Olyan segítőkre van szükségem, akik ismerik a magyar futballkultúrát, szakmailag elhivatottak, alázatosak, és képesek csapatban dolgozni."

Nem a legjobb játékosokra számít

"A válogatott meghívó nem ajándék, ki kell érdemelni.

Eközben a címlapon
Nem a sztárokra számítok, a legjobbak is kimaradhatnak.

Azokat hívom meg, akik mindent megtesznek azért, hogy bekerüljenek a válogatottba, és akik építik, inspirálják, erősítik a közösséget."

Minden meccsünk BL-döntő

"Minden mérkőzés olyan fontos, mint a Bajnokok Ligája döntője, maximálisan ki kell használni az időt szeptemberig a felkészülésre. Itt nagyon szenvedélyesen szeretik a focit, ha valami nem sikerül, nagy az elkeseredés. Nem lesz minden tökéletes, de kemény munkával egyre jobbak leszünk."