INSIDER

Le­buk­tak: csa­lás­sal írták fel a gyógy­sze­re­ket Nóg­rád me­gyé­ben

Ha­mi­sí­tott pa­pí­rok­kal áru­sí­tot­tak gyógy­sze­re­ket és pszi­cho­ka­tív anya­go­kat Nóg­rád me­gyé­ben. Az ügy­ben öt em­bert, köz­tük egy or­vost is el­fog­tak a szé­csé­nyi rend­őrök.
  • Szerző: Ripost

A 23 éves L. István és a 28 éves K. Zsanett több ember megszerzett adatait és társadalombiztosítási számát is eljuttatta egy orvoshoz, a 72 éves S. Rezsőhöz. Ezek alapján az orvostöbb receptet is kiállított, 9 esetben pedig az adatoknak megfelelő embereket a rendelésen megjelentként tüntette fel a nyilvántartásban- közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

EZT OLVASTAD MÁR?

A nyomozás adatai szerint a férfi, valamint két társa, az 59 éves B. János és a 30 éves G. Csaba a receptre kiváltott bódító hatású gyógyszerek mellett új pszichoaktív anyagokat is árusított, mindezt a múlt év nyarától.

A  szécsényi rendőrök az öt embert a napokban elfogták, a négy férfit őrizetbe vették és indítványozzák előzetes letartóztatásukat.  

A szabadlábon védekező nő ellen közokirat-hamisítás, a 72 éves orvos ellen közfeladati helyzettel visszaélés és több rendbeli közokirat-hamisítás, a három férfi ügyében pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indítottak büntetőeljárást, a 23 éves L. Istvánnak emellett közokirat-hamisításért is felelnie kell.