OLDALVONAL

Ko­moly össze­gek, Babos és Fu­cso­vics a fo­cis­ták nyo­má­ban

A ma­gyar te­nisz két ve­zető alakja mel­lett más sport­ágak leg­jobb hazai kép­vi­se­lői is a fo­cis­ták ke­re­se­tét ost­ro­mol­ják.
  • Szerző: ST

Az Australian Openen női párosban diadalmaskodó, vegyes párosban pedig második helyet szerző Babos Tímea közel 100 millió forinttal lett gazdagabb. Érdekesség, hogy a női és férfi egyes győztese ennek nyolcszorosát kereste meg. Az összeg nagyobb részét a női páros első helye teszi ki Babosnál - ez 70 millió forintot ért.

Babos Timi fantasztikusan teljesített Ausztráliában
Babos Timi fantasztikusan teljesített Ausztráliában
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fucsovics komoly célt tűzött ki

Babos mellett Fucsovics Márton bankszámlája szintén súlyos milliókkal növekedett. A világranglista 63. helyére fellépő versenyző 50 millió forintot teniszezett össze az Australian Openen.

Karrierem végére legalább ötmillió dollárt szeretnék zsebre tenni a pénznyereményekből

– mondta el a nak Fucsovics.

Az 1,3 milliárd forint még messze van, de Fucsovicsnak sem kell aggódnia a jövője miatt.

Fucsovics a 63. helyre ugrott a világranglistán.
Fucsovics a 63. helyre ugrott a világranglistán.
Fotó: MTI

Hanga sztárgázsit kap

A teniszezőknél is jobban keres Hanga Ádám. A magyar kosárlabda-válogatott sztárja a nyáron írt alá mesés szerződést a spanyol Barcelonával. A 28 éves klasszis három év alatt 2,3 milliárd forintot keres majd az európai sztárcsapatban. Ezzel ő a legjobban kereső magyar sportoló Dzsudzsák Balázs mögött.

Hanga (balra) meghatározó játékos Barcelonában
Hanga (balra) meghatározó játékos Barcelonában
Fotó: MTI

Hosszú Katinka százmillió felett keresett

A 2017-ben 45 medált - köztük 35 aranyérmet - úszott össze Hosszú Katinka. Az Iron Lady összesen 105 millió forintot kapott ezekért. Érdemes összehasonlítani az összeget a tenisszel, hiszen Babos két hét alatt közel ugyanannyit keresett, mint Katinka az egész tavalyi évben.

Eközben a címlapon
Katinka két világbajnoki aranyat nyert tavaly
Katinka két világbajnoki aranyat nyert tavaly
Fotó: Szabolcs László

Dzsudzsák a legjobban fizetett magyar focista

Az Egyesült Arab Emirátusokban légióskodó Dzsudzsák Balázs évi 1 milliárd forintot tehet zsebre. Az al-Vahda szélsőjét Szalai Ádám (Hoffehneim) követi 618 millióval. A dobogó alsó fokán a chicagói Nikolics Nemanja található, 492 millió forintos éves fizetéssel.

Dzsudzsák (labdával) komoly összeget kap
Dzsudzsák (labdával) komoly összeget kap
Fotó: Twitter

Az NB I-ben a télen Kínából hazatérő Huszti Szabolcs áll az élen, a hírek szerint egy évre 180 millió forintot kaphat a Videoton új igazolása.