SZTÁRDZSÚSZ

Kitálalt a testőr Diana hercegnő tragikus haláláról!

Ken Wharfe több évet töl­tött a her­cegnő szol­gá­la­tá­ban. Most egy megrázó könyvben vallott arról a szörnyû balesetről, amiben Diana életét vesztette.
  • Szerző: Doris

A királyi testőrként dolgozó Ken Wharfe talán mindenkinél jobban ismerte a borzalmas balesetben elhunyt Diana hercegnőt, hiszen éveket töltött Lady D szolgálatában. Nemrég megjelent könyvében őszintén mesélt arról, milyen is volt valójában az egész világon szentként tisztelt édesanya, az egyik legmegrázóbb fejezetben pedig felidézte a szörnyű párizsi baleset részleteit.

"Emlékszem, különösen forró éjszaka volt. Már majdnem elaludtam, amikor egy váratlan SMS-t kaptam. Az üzenetben csak annyi állt, hogy azonnal fel kell vennem a kapcsolatot a királyi család egyik alkalmazottjával. Mivel a házban nem volt jó a térerő, gyorsan magamra kaptam néhány ruhát, majd elindultam a legközelebbi nyilvános telefonhoz. Akkor már éreztem, hogy baj van"

- kezdte vallomását Wharfe, akivel egyből közölték a szörnyű hírt,

Lady Diana életét vesztette egy tragikus autóbalesetben.

A sokkos állapotba került szakembert ezek után arra utasították, hogy utazzon Londonba, hogy segítsen megszervezni a temetést - számolt be róla a Daily Mail.

Wharfét egyből hatalmába kerítette a lelkiismeret furdalás. Úgy érezte, ha nem hagyta volna ott 1993-ban a hercegnő testőrségét, Diana még mindig élne.

Hogy történhetett meg mindez? Tehettem volna valamit, hogy megmentsem őt?

- ilyen gondolatok cikáztak a London felé száguldó testőr agyában, hiszen pontosan tudta: a Dianát védő emberek alig néhány hete álltak a hercegnő szolgálatában.

Wharfe szeint az sem véletlen, hogy a baleset egyetlen túlélője épp Diana egyik testőre, Trevor Lees-Jones volt. A férfi nem kertelt: könyvében kijelentette, hogy a hercegnő egyik embere sem volt alkalmas arra, hogy feleljen Lady D biztonságáért.