SZTÁRDZSÚSZ

Hi­he­tet­len, sú­lyos­bí­tást kért az ügyész Kál­lay-Sa­un­dersre

Hiába men­tette fel az éne­kest a bí­ró­ság a ga­ráz­da­ság és sú­lyos testi sér­tés vádja alól, az ügy­nek nincs még vége.

Az ügyészség szóvivője súlyosbításért fellebbezett, így a per a Fővárosi Törvényszéken folytatódik.

Kállay-Saunders András éppen a bíró kérdésére válaszol
Kállay-Saunders András éppen a bíró kérdésére válaszol
Fotó: Markovics Gábor
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Természetesen megkönnyebbült Kállay-Saunders András, amikor  felolvasták a minden vád alóli felmentését. A bíró hosszan ecsetelte, miért nem ért egyet az ügyészség döntésével. Szerintük az objektív bizonyítékok nemcsak az énekes vallomását támasztják alá, de a sértettek szavahihetőségét is megkérdőjelezik. A biztonsági kamerák ugyanis cáfolják a vallomásokat.

Mint ismert, 2013 májusában András Tolvai Renivel és barátaikkal éppen el akarta hagyni a Hajógyári Sziget szórakozóhelyét, amikor egy másik ismerőse a segítségét kérte. Abel, az ismerős, azt mondta, egy társaság megtámadta őt. De ekkor már közeledett is feléjük az emlegetett brigád, akik ököllel kezdték verni Abelt. Ezt Kállay nem nézte tétlenül, próbálta szétszedni a verekedőket. Aztán az egyik sértett földre került, szerinte ezután az énekes fejbe rúgta. De, mint kiderült, a súlyos testi sértést okozó tettet az énekes barátja, Abel követte el.

Hiába azonban a pénteki bírósági felmentés, és hogy még a sértettek is elfogadták az ítéletet, az ügyészség súlyosbítást kért.

„Azt hittem, már végre lezáródik ez az ügy, nem kell több tárgyalásra menni – mondta a tárgyalás után a %RIPOST-nak Kállay Saunders. –  Hiszen a bíró is elmondta, hogy a bizonyítékok mellettem szólnak. De sebaj, nyugodt vagyok, végig állítottam, hogy ártatlan vagyok, most sem teszek másképp.”