SZTÁRDZSÚSZ

Kállay-Saunders Andrásnál elszakadt a cérna, feljelentést tesz

Az énekes mélységesen felháborodott egy felelőtlen ember viselkedésén, akit több százezres bírsággal is sújthatnak.
  • Szerző: Doris

Komoly lépésre szánta el magát Kállay-Saunders András, aki mélyen felháborodott, miután visszaadta gazdájának a december 5-én talált kutyát. Az eb gazdája ugyanis korántsem nevezhető felelős állattartónak, még azt is bevallotta az énekesnek, hogy Váci utcai lakásában tenyészti a négylábúakat, amik közül több is póráz nélkül, szabadon rohangál a belvárosban.

Kállay-Saunders András maga se gondolta volna, mibe bonyolódik, amikor december 5-én talált egy tündéri kutyust a Váci utcában. Mivel a négylábú póráz nélkül kóborolt a hidegben, a Sztárban Sztár egykori versenyzője elhatározta, hogy befogadja. Később szembesült azzal, hogy a kutya nyakában chip van, így vissza tudta szolgáltatni a jószágot a gazdájának.

Azóta is azt kívánja, bár ne tette volna…

A felelőtlen gazda ugyanis nem kertelt, szemrebbenés nélkül elmondta Andrásnak, hogy az állat már többször is megszökött otthonról, több Váci utcai étterembe is bement, ételért könyörögni. Ám ez egyáltalán nem zavarta az illetőt, mondván, előbb vagy utóbb a kutyus úgyis hazatalál. Az énekes már akkor úgy érezte, hiba volt, hogy visszaadta az állatot, és ha még egyszer meglátja a kocsik között futkosni, biztos, hogy magával viszi.

Az ügy azóta tovább bonyolódott. Kállay-Saunders kedden, a Facebookon közölte, hogy nincs mese, fel kell jelenteni a felelőtlen gazdát, aki maga mondta az énekesnek, hogy tenyészti a kutyákat Váci utcai lakásában. Persze mindegyikkel ugyanolyan mostohán bánik, mint az eddig emlegetett Lulu nevű négylábúval, ezért a kutya alomtársai szintén szabadon, póráz nélkül rohangálnak a belváros közepén. Vélhetően élelem után kutatva, gazdájuktól félve bolyonganak, és csak remélhetik, hogy nem csapja el őket egy autó. Saunders egy videót is közzétett a kutyákról, a rajongók pedig egyből mellé álltak, egy emberként ösztönözték arra, hogy tegye meg a feljelentést.

A %% utánajárt a dolgoknak, így kiderült, az énekes felháborodása valóban jogos, a legjobb döntés pedig az, ha első körben a kerületi jegyzőhöz fordul.

„A gazdának mindenképp kötelessége a gondozás, illetve az, hogy felügyelje az állatokat. Nyilvánvaló, hogy ilyenkor a hatósághoz kell fordulni, elsősorban a kerületi jegyzőhöz. Másodlagosan felmerül közegészségügyi kérdés is, ez már az OGYÉI feladata. Ezeket a szerveket mindenképp értesíteni kellene. Sőt, mivel több kutyáról van szó, érdemes lenne egy állatvédő szervezetnek is szólni, ha a gazda annyira nem teljesíti a feladatát”

– mondta lapunknak dr. Kamarás Péter ügyvéd, aki azt is elárulta, hogy a felelőtlen állattartót akár több százezres bírsággal is sújthatják.